1 Advent i skogen!

Idag är det första advent och det har vi firat genom att tillbringa dagen tillsammans med Familjen Strandqvist. det har liksom blivit en liten tradition genom åren och en tradition är ju svår att bryta. Och varför ska man bryta något som är bra?!?!

 

 

 

 

Fast… Vart ju en aningen anings besviken då Ida inte hade fått upp sina julgardiner, eller var det helt enkelt så att hon var rädd för att söla ner dem?!?! Ja, en hemlis till alla där ute, De är  enna riktiga slabberpellar den där skogsmullefamiljen i Knivshult. Men vi gillar dem ändå, det finns ju tvättmaskiner!

 

 

 

 

Men så här fint blev det i alla fall när vi lämnat skogen… Fint som synden…

 

 

 

 

Ja, vi här hemma på gräddhyllan har inte legat på latsidan inte, nej här har det adventats lite med till allas förtjusning. Det är de små detaljerna som gör det, säg det i alla fall?!

 

 

 

 

 

Fick den geniala iden att göra ett litet Tomteland i mitt lilla växthus, kanske en aningen tidigt. Men orkar inte vänta när väl hjärna sprutar ut en massa ideer.

 

 

 

 

Så nöjd med årets ljusstake…Så Herr och Fru Strandqvist, tack för maten, kaffet och fikat!

Första advent, egentligen Första söndagen i advent, är den fjärde söndagen före juldagen och första dagen på kyrkoåret.

Första advent är en traditionellt sett stor kyrkogårdsdagen.  Önskemålen om förnyelse av gudstjänsten är på de flesta håll sparsamma, och särskilt psalmvalet är svårt att förändra. En adventsgudstjänst utan Bered en väg för Herran och förekommer sällan.

Denna dag tänds det första ljuset i adventsljusstaken. Seden är dock inte så gammal i Sverige, inte förrän under 1930-talet blev ljusstaken med fyra ljus vanlig i de svenska hemmen. Levande ljus har däremot alltid varit en viktig del av julen. De få levande ljus man tillverkade i allmogehemmen sparades till julen. Under årets mörka tid fick man i övrigt nöja sig med att försöka se något i skenet från den öppna spisen.

Elektriska adventsljusstakar i fönstren får hela Sveriges utseende att ändras ”över en natt” vid första advent. Numera förekommer det dock på många håll att de tas fram redan på fredagskvällen eller ännu tidigare i november. Dessa elektriska adventsljusstakar har vanligtvis sju ljus, trots att det finns endast fyra adventssöndagar.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på 1 Advent i skogen!

  1. Ida skriver:

    Tack själva! Det var trevligt! Fast om den RIKTIGA sanningen ska fram så är det ju så att delar av fam. Jonsson är de riktiga sölkorvarna! Det har ju sölats både det ena och det andra på både tapeter o gardiner men som vanligt så skyller frun i den familjen ifrån sig allt vad hon orkar! MEN! Jag gillar dig ändå… ;-)
    Kram på er i asfaltsdjungeln!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.