Tjuv på bar gärning!

Regnet öser ner, men det gör inte mig så mycket. Jag har det rätt gött här hemma i residenset på gräddhyllan ändå.

DSC_0348 1Där emot har vi fått en tjuv som går lös här på gräddhyllan. Tur är väl att vi (jag och resten av familjen) tog tjuven på bar gärning (heter väl så på polisspråket). Det var härrom kvällen vid kvällsmaten brottet uppdagades och skedde.

Vi satt alla och åt s smörgåsar, tror det var flera skinkmackor som gick åt, men inte så många skinkor att skinkan tog slut (just då). Sen var det något som jag inte kommer ihåg vad det handlade om, men kontentan var att alla vi fyra lämnade köksbordet och köket för den delen också.

Det var då brottet ägde rum i köket, utan att vi anade något. Men väl tillbaka för att fortsätta kvällsmaten insåg vi att alla skinka var slut, några brödskivor saknades och två glada hundar var på golvet och smaskade ljudligt i sig våra delikatesser.

DSC_0090Elsa har (liten som hon är) kommit på att hoppar hon upp på stolen kommer hon vidare till bordet och väl uppe på bordet kommer hon åt godsakerna, inte bara det… Hon kan putta ner lite gottigottgott till sin mamma som väntar med rinnande mun nedanför…

Vi övermannade i alla fall ena tjuven, den lilla Elsa tog sitt byte i full fat in under vår säng för att glufsa i sig bytet i stora nafs för att inte bli fråntagen något.

Dessa hundar, kan inte leva utan dem. Så det är väl bara att gilla läget och lära sig av vårt misstag att inte lämna bordet och framför allt inte lämna bordet med massa godsaker. Vi valde dock att inte anmäla brottet, utan lät det gå för den här gången!

Nu är det kökstjänst ett stund som gäller för mammarika. Några munnar att mätta nämligen. Sen blir det nog inte så mycket mer gjort för mammarika, då det nalkas gruvarbete hela långa helgen. Nästan 25 timmar som jag ska göra, så därav soffhäng!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.