50 öringen…

Sitter och väntar in maken min och är lite rastlös. Får liksom ingen ro att koppla av och ända har jag titta på tv i en timme men då hr jag under tiden varit uppe och gått lite här i palatset.

Har länge gått och tänkt att jag ska ta och samla ihop alla våra 50 öringar, inte för att jag tror att det är en hel förmögenhet men det är ju ändå onödigt att låta de gå till spillo. I oktober nästa år försvinner 50-öringen som betalningsmedel. Så jag har ju lite tid kvar men som med mycket annat som jag säger att jag tar sen blir bara sen och sen och sen och sen… Så det bästa är att ta tag i det med en gång.
Helt otroligt men för 17 år sen försvann 10-öringarna och för 25 år sen försvann både 25 och 5-öringarna. Helt otroligt när jag tänker efter vad tiden har rusat iväg.
Jag kommer ihåg när jag stod där i Sjögrens kiosk i Taberg och pekade på godiset och då fanns det harputtar för 10 öre… Det var tider det, då var man nöjd med en godispåse för en 5a. Nu köper man ett helt kilo utan att blinka inte undra på att man tröttar på smågodis.
Funderar på om vi skulle få euro och om jag vill ha det?! Jag vet inte än och har svårt för jag är nog både för och emot att Sverige ska få det. Men om det blir så att vi kommer införskaffa det så kommer jag väl förmodligen att vänja mig snabb och sen kommer minne blott om svenska kronan blekna inom sinom tid.
Igår kväll när jag tittade på nyheterna så blev jag skit förbannad. Det var en hockey kille som fick Hjärt stopp och då fanns det inkompetenta idioter i mot lagets hejar klack som ropade ”låt han dö”. Va fan rent ut sagt har samhället tagit vägen?! Hur kan man bara önska någon livet för att det är ett annat lag? Då har sporten och det roliga försvunnit när det går till den här nivån… Hoppas verkligen på att mina barns generation kommer bli mer ödmjuka än den som tydligen jag är uppväxt med!!!
Nej, nu till soffan för snart kommer kärleken genom dörren…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.