6 juni

Nu sitter jag här uppe i Gistad och har avklarat 6 juni, alltså Sveriges nationaldag. Men jag har även haft en förmiddag tillsammans med Anna och i Skänninges församlingshem. För Anna och jag har förberett dukningen för Grynets dop som går av stapeln i morgon eftermiddag.

Då har jag och Thomas fått ett stort ansvar, då vi har fått äran att vara gud föräldrar åt lilla Grynet. Det är en stor ära att bli tillfrågad och det glädjer både mig och Thomas.

Så medan Anna och jag fixade där var Thomas, Liam, Noel, Stefan, Bobo, Grynet och svärmor/farmor/mamma Gunnel och firade nationaldagen i Skänninge Centrum.

imagesnnMen även jag och Anna fick ju umgås lite med svärpäronen när vi var klara, för svärfar hade grillat goekött och till det goepotatis i ugnen. Mätta och goa efter den måltiden njöt vi av solen som faktiskt har lyst mest hela dagen.

Nu sitter jag här i alla fall och har skrivit ut de verser jag och Thomas ska läsa i morgon på dopet. Thomas är mer nervös än jag, vilket är märkligt. För jag brukar alltid vara nervös när jag vet att jag ska tala inför en folksamling. Men det kanske kommer i morgon när jag väl stå där.

Thomas
Gud, vi tackar Dig för dessa barn. Välsigna dem som bär ansvar för
barnen ( föräldrar, faddrar och vänner).
Fyll dem med kärlek, så att de kan ge ömhet och trygghet.
Hjälp oss alla att leva så med varandra att vi tillsammans får glädjas
över dopets gåva.
Marika
Folk kom till Jesus med barn för att han skulle röra vid dem. Men
lärjungarna visade bort dem.
När Jesus såg det blev han förargad och sade:
– Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte:
– Guds rike tillhör sådana som de.
– Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn
kommer aldrig dit in.
Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem.

Ja, det är ju inte superduper mycket som vi ska läsa, så det ska nog gå bra…

Nu ska jag ta och resa mig då det är lite mer förberedelse som jag ska hjälpa till med inför morgondagen.

 

Ha en fortsatt trevlig Nationaldag allesammans där ute!!!!

 

06_ballong_6

6 juni är den 157:e dagen på året i den gregorianska kalendern (158:e under skottår). Det återstår 208 dagar av året. 

Nationaldagar

 

  • Sverige SverigeNationaldagen och Svenska flaggans dag (till minne av Gustav Vasas val till kung denna dag 1523, vilket symboliserar Sveriges frihet och oberoende, och antagandet av regeringsformen denna dag 1809, vilket symboliserar att Sverige är ett demokratiskt land. Dagen firad som Svenska flaggans dag sedan 1916. Officiell nationaldag sedan 1983 och helgdag sedan 2005)

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.