Adjö & välkommen!

Känner mig lite tom och sorgen inombords…

… det är med lite vemod som jag lämnar ifrån mig påsken och det är en liten saknad att påsken faktiskt är över nu. Påsken är lite som ett vägskäl för mig, jag lämnar vintern och det mörka och går in i det ljusa och mer varma. Men påsken är mitt i mellan och det är rätt så skönt.
När påsken kommer till Jönköping så livas Jönköping upp mer än någonsin, det vallfärdas hit till Jönköping i alla dess olika former. Fula, fina, bruna, vita, skitiga, rena, ja, det finns olika bilar för olika folk helt enkelt och det som jag pratat om är ju så klart Elmias motormässa.
Själv är jag inte ett dugg intresserad av att trängas och titta på bilar och jag kan tycka att det är riktigt jobbigt med alla dessa bilar och köer och det som är mest irriterande är allt skräp som blir i det som redan är skräpigt i Jönköping, ja vi ´har kommit att bli en gris stad helt enkelt.
Men, som jag sa så älskar jag det samtidigt. Ja, inte skräpet utan att det ploppar upp människor. Folk börjar ge sig ut och jag får en sådan härlig vårkänsla. Det är som om även människorna har gömt sig i snön och börja töa upp, för just vid påsk i Jönköping ser man människor överallt…
Det som är ännu bättre med påsk som jag inte kan styra över är vädret och i år vart det solsken på påskafton, regnet kom senare på kvällen men då satt jag i soffan och njöt. Igår var det dis och mulet med inslag och regn men det gjorde inte så mycket utan jag njöt hela dagen ut. Idag ser jag solens strålar och jag känner hur det växer grönt ut marken.
Ja, så det är med lite vemod jag lämnar över påsken och hälsar våren varmt välkommen…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.