Alfons Åberg…

Ja vem har inte hört om Alfons Åberg och ”jag ska bara”. Jag är uppväxt med Alfons och idag så kom jag tänka på Alfons ännu mera eller rättare sagt vad det skiljer sig från dagens Alfons.

För det första så finns det inte några Alfons längre, nu är det mera moderna namn och underliga namn som jag aldrig har hört talas om. Men det finns än ännu större skillnad på dagens böcker och gårdagens böcker. Idag så sitter inte pappa och röker pipa inne i hemmet, nä tobak är tabu för länge sen och mer en skam än ett gott bloss.

Ja, jag var själv dum en gång i tiden och rökte så jag dömer inte alls de som har den olaten men är jätte glad att jag har slutat och håller mig till annat nu som kaffe och godis… kanske inte bättre det men dock lite bättre för lungorna som behövs med två halvdöva kids och en gubbe som bara hör vad han vill höra.

Men mer till Alfons… Hur ofta på 60-70 talet bodde barnen/barnet hos sin pappa, det är ju mer nutid än då tid och därför anser jag att Alfons var väldigt moderna för sin tid.

Sen peppar Alfons pappa att slåss, att slå tillbaks. Idag så är det strängt förbjudet att uppmuntra till det. Men viss, långt, långt därinne kan man ju kanske önska i tysthet att ens barn skulle ge igen om det behövs. Ja inte med tillhygge utan rent och ärligt spel en liten knäpp på näsan eller något i den stilen.

Ja visst är de härliga de här gamla böckerna och de är så ärliga. Jag tror att det är därför de är så omtyckta och håller än idag. Ja, jag gillar de nya moderna böckerna men nostalgi är allt härligt när det är något bra…

Tack Alfons, tack Alfons pappa!! Puffa du på din pipa och gör några unga glada!!

Jag föredrar alltid att tro det bästa om alla – det sparar så mycket obehag.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.