Alien!

 

Onsdagen, jag sitter här och funderar på vart den tog vägen. Visste är det en bit kvar på den men inte så långt att jag hinner göra något speciellt, mammarika är trött idag.
Tidigt uppe, mata barnen och maken. Det är ju näst intill ett heltidsjobb att ta hand om tre små pojkar. Efter det på med träningsbyxor och tröja för att sedan köra mina tre små grisar (kärt barn har många namn) till sina ställen. Noel först till förskolan, Liam sen till förskoleklassen och maken till Willy Wonka’s fabrik.
Där efter åkte mammarika med räserfart upp till Wetter Hälsan för att göra ett litet pass inne hos sjukgymnasten, så där lite lagom svettig. Fick hoppa över benpressen idag då jag har vridit till mitt knä, det gör fortfarande ont och ända har det gått tre dagar sen jag halkade till i halkan… Skit!
Ja, sen in på apoteket för att införskaffa sig lite Nezeril, det kan vara bra att ha i sådan här vintriga tider. Mitt lager börjar ta slut och skulle det göra det vet i tusan vad som skulle hända med mammarika.
Ja, sen hem för att sätta sig med tider som jag ska lämna in till förskolan och skolan om hur mina små ska vara där. Det tog lång, lång tid då jag insåg att jag inte hade mitt schema med mig hem från jobbet. Så dags att duscha av sig träningspassets rester från kroppen.
Ner till jobbet och smart mammarika som hon är passade hon på att åka förbi tant Marie på stan med hennes små klappar från barnen. Det var ju tur att jag gjorde det för där stod tant Marie med lunch klar, så gott, så roligt, så bra och vilken tajming.
Hem igen, fortsatte med schemat och poff, så var tiden redo för att hämta hem de små. Jag undrade vart timmarna emellan tog vägen, de timmarna som jag skulle försöka vila lite på?!?! Det hade behövts för mammarika är extremt trött nu och inte vet hon hur hon ska hitta bot för tröttheten heller.
Nå väl, nu är jag här och barnen ligger. Noel, den lilla vakenfisen har haft sina kvällsrutiner. Kissa, vatten, lampa, tusen frågor och så mycket mer. Liam, han är det ju inte något problem med för han slocknar ju till låten med Shakria ”Waka Waka” på momangen. Där är det inte några rutiner som ska fixas innan man kan komma till ro inte.
Ja, sen funderar jag på hur maken har det, vi går liksom om varandra och ses nu för tiden när vi ska sova. Mammarika är inte ett dugg intresserad av att ligga och nattprata, det har liksom blitt ombytta roller här hemma.
Innan var jag inte till freds varje gång jag skulle lägga mig, det kunde ta näst intill morgonen innan man kom in i någon bra sömn och då var det alltid dags att gå upp igen. Nu, ja nu behövs inte möe då mammarika är trött, bara att lägga ner huvudet på kudden och sen så vet jag inte så mycket mer vad som händer runtomkring.
Thomas däremot, han som var så trött innan på kvällarna så om mammarika ville ha en pratstund innan så fick man droga upp han med något som piggelinade han rejält. Men nu, nu är han dessvärre piggare än piggast av någon konstig anledning. Nu ska han spela spel, lyssna på musik, titta på tv och uppvakta sin trötta fru, märkligt värre!
Nej, snart får det bli ordning och reda på gräddhyllan inge, komma tillbaks i gamla rutiner så vi vet våra platser och inte behöva fundera på om maken och mammarika har blivit bortrövade av Alien och sen utbytta!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.