Allt man inte dör av blir man starkare av…

Midsommarhelgen är över och med det kan jag summera att jag har haft mer än en bra midsommarhelg. Jag har haft en superbra helg med familj, vänner och massor av hundar.

dogsRegn som alltid bruka komma på midsommarafton fanns inte alls på kartan, inte kartan över paradiset vill säga. Däremot kom regnet på lördag morgon och stannade tills lördag eftermiddag. Men det gjorde inte oss midsommarfirande människor något, d vi hade förberett för en blöt helg.

tanken var ju att bastuns skulle eldas mer eller mindre hela tiden och den lilla sjö som vi badar i finns ju kvar och ska man ändå bada och basta så är ju lite regn som en nål i en höstack… Ja, ni fattar vad jag menar eller?!

rainHur som helst, jag vill tacka alla fina människor som delade den här helgen med mig. Så familjen Strandqvist, tack…. Så Annette från Löckna, tack… Så Outi min sis och Alexander, tack… Min bästa och älskade make, kan inte vara utan dig.. Så är det bara. Du får helt sonika stå ut med mig tills döden skiljer oss åt!!! Tack tompalompa!

Sen var det ju alla dessa fyrbenta som förgyllde vår tid då vi inte hade så mycket att säga varandra. Det var ju mina två sötingar Stella och Elsa, Outis pilska små Seppo och Bosse och sen de två filurerna Pelle och Totte (eller som Outi höll på att säga ”Pelle och Tutte. Kärt fyrbent har många namn).

blommaMen idag kom vardagen på mig med dunder och brak. Gruvarbetet började ju redan 6:30 och så tidigt har jag ju inte börjat mina dagar under den lilla ledighet jag haft nu över midsommar, alltså chock för kropp och knopp.

 

Idag fick jag även stanna kvar några timmar i gruvan, vilket gjorde att orken tog slut och därav har jag haft soffhäng sen jag kom hem ikväll. Kan ju inte annat då jag måste spara mina krafter till tidig morgon då gruvan kallar. Men, vad gör väl det… Jag knappar ju in på dagarna och snart har jag semester och kan njuta av lediga dagar en hel månad. De ska bli gött det…

Liam däremot, han kämpar på varje dag mellan 9:00-16:00. Då är han på dagläger med JSS. Han simmar mer än vad fisken gör i vattnet. Inte bara det, jag har släpp lite på navelsträngen och låtit han cykla till och från Rosenlundsbadet. Liam har blivit stora killen (vilket jag har svårt att acceptera) som börjar bli mer och mer självständig… Min lilla fis!!!

Kul i  alla fall att han har ett brinnande intresse för detta med crawl och allt vad det innebär. Noel, han har däremot sommarlov och inga åtagande just för tillfället. Tanken var att han skulle gå på fritids medan jag och maken har gruvarbete, men han har fortfarande inte varit där sen skolavslutningen.

Nej, han har haft turen att få vara med Outi och Alexander och när jag har varit ledig från gruvan har ju så klart jag och Noel umgåtts på torpet och haft det toppengott. Men nästa vecka så är det nog slut på sötebrödsdagarna för Noel och får allt palla sig ner till fritids och ha kul där i stället. (inget fel i det, då de har massor av skojiga aktiviteter på sommarfritids).

arbeteNähä, kanske ska ta och lägga mig och läsa några rader innan det är tid frö skönhetssömn. I morgon ringer klocka tidigare än tidigast igen och en lång arbetsdag väntar med massor av utmaningar (precis så som jag gillar att det ska vara).

Sov gott alla där ute och ha en fortsatt kanonvecka på jobb eller på semesterorterna!

 

Allt man inte dör av blir man starkare av.

Friedrich Nietzsche

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.