Återbäringen & en tunn blaska!

Vad har hänt som är värt att veta?

Har läst lite på aftonbladet och nu handlar det mycket om familjen Woods och Tigers otrohet och bilkrasch. Ärligt, hur ofta sker det inte otroheter i världen och är det något att göra så stora affärer om?? Nej, jag tycker inte det men jag tycker kanske att vi ska värna lite mer om de små grisarna som det talas om så mycket nu innan jul.
Själv är jag beredd att betala någon tia mer för julskinkan om jag vet att det skulle hjälpa de små grisarna som ska ligga på mitt bord. Ja, jag är inte någon vegetarian men jag tycker verkligen inte det är rätt att plåga djuren under den tid de ska leva och gödas för att vi sen ska äta upp dem. Nej, jag tycker det är vår uppgift att se till att de små djuren får det bra.
Närproducerat som det talas om så mycket, verkar vara en lite fluga. Men det tycker jag också låter vettigt. Jag är ju själv uppväxt med så kallat när producerat, en jägare till far och alltid vilt kött eller hem styckad gris på matbordet under min uppväxt. Ja en och en annan fisk vart det ju med för fiske fanns ju även i jakten.
Kan inte på stå att det fanns korv och makaroner vid vårt matbord så som det är nu när mina barn får växa upp. Kanske därför som jag tycker det är lite extra gott med stuvade makaroner för att jag missade det så mycket i min barndom?!?! Nja, eller så är det latheten som kommer före, så smidigt med lättlagad mat…
Satt i tisdags kväll och pratade om de gamla barnprogrammen som vi är uppväxta med. Vilse i pankankan en klassiker som alla 70-talister skyller sin hemska uppväxt med. Men sen vart det en som jag eller mina kära vänner inte kom på vad den hette eller om det var så att den hette något med ”Frasses skafferi”?? Mm det vart ett program där det fanns massa små burkar, ja en och annan stor burk och när de öppnade locket på en bruk så kom det en saga eller en kortfilm. Sen har vi ju ”Beppes godnattsaga” helt fantastiskt kul. Nu, dagens program verka ju helt korkade. Bara en massa avatarer som ska slåss mot massa onda häxor och annat inte undra på att det blir så mycket våld och annat skit.
Sen så lite längre ned på aftonbladet.se så kan man läsa om den där hemska Anna Anka, va fasen nu får hon väl ända dra något gammal över sig… Fast å andra sidan så är det väl det hon gör titt som tätt för Paul Anka är väl inte pur ung han så… Ja, jag är i alla fall trött på henne och hennes otroligt korkade uttalanden. Hon ger ju mig som är blondin rätt till att Blonda är mer korkade.. . Nej ta bort henne!!
JP, min hem tidning som är så snål att de inte ens kan lägga ut sig på nätet finns ju inte så mycket att läsa om… Är det inte Peter Persson som gör något så är tidningen rätt så tunn, ja man kan snart ha den som dasspapper. Fast snart är det ju jul och då kanske det blir ett nytt julkort och en ny skandal.. Så det kanske är lika bra att behålla den där blaskan.
Blev mer än överraskad idag när jag skulle gå in och kolla mitt magra konto. Jag var ju rik för tusan?! Återbäringen hade kommit till mig och jag höll på att trilla av stolen. Men nu ska man betala av LRF som gör min fina deklaration så det blir inte så mycket kvar att hurra för. Nej att vara grevinna blir man visst inte så rik av och fäller jag mina träd så har jag ju insyn till mitt herravälde så jag sitter väl hellre här på gräddhyllan och är lite små fattig. Jag har ju gott om kärlek och det är ju inte fel det heller, å gratis är det med så slipper ja momsen ;-)
 
Konsten att skriva en tidningsnotis är att smeka en plattityd tills den spinner som ett epigram.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.