Bädda för sig!

 

Nu behöver jag nog hjälp och det fort!!!
Blir ju rädd för mig själv, mammarika har nog fått dåndimpen och det är inte lite det heller.
Det började ju igår, det här med min kära gubbe, min make, min lille Tompa. Han hade ju lite, lite och då menar jag verkligen lite hushållsgöror på sin lott då han hade några timmar att slå dank innan jobb och utan barn. Det var inte mycket, bädda rent i sängen.
Det visade ju sig att detta inte blev gjort och när jag kom hem då på kvällen med barnen insåg ju jag att om man ska få något gjort så får man göra det själv. Men efter lite eftertanke tog jag mig ett helt nytt beslut, ett beslut jag aldrig tagit tidigare i mitt äktenskap.
Jag valde för det första att inte reta upp mig över detta, inte låta arg och inte vara snäsig. Jag valde att bara tala om att ”hallå plutten, du glömde visst att byta i sängen”. Detta var något nytt och en ny upplevelse som jag fortfarande inte kan sätta ord eller förklara hur det kändes.

Helt okej kväll, inget vardagsgnabb för en smutsig säng för mammarika. Thomas, ja han kan vänta med att byta till jul om han hade fått bestämma så det rörde inte han alls i ryggen att gå och lägga sig i de en veckor gamla sängkläderna.
Sena kvällen kom, mammarika gnuggar ögonen och beslutar sig att det nog är dags att sova för att orka med dagen idag. Thomas lika så även om det har varit en helt ledig dag för kärleken min. Jag trodde faktiskt att det skulle bli svårt att somna men det var det inte…
…Men i natt vaknade jag av att Thomas ruskade om mig rejält, han ropade mitt namn högt och jag fattade inte först vad det var frågan om.
Det visade sig att han vaknade av hur jag låg och skällde på han i sömnen, jag var jätte arg på han och jag var arg över att han inte hade städa och att han inte hade bäddat sängen och en massa andra saker som jag troligen hade lagt i någon gömma inne i min lilla hjärna.
När jag vaknade där i något ruskt från Thomas så kommer jag ihåg hur arg jag var, jag hade precis talat om för Thomas i sömnen att jag skulle kontakta min advokat över det här med städeriet.
HJÄLP!!! Är detta jag?!?! Håller mammarika på att bli tokig??? Ska jag söka hjälp eller ska Thomas söka hjälp?!?!?!

Tur att mammarika bara drömde, och visst hade det något gott med sig. Det första Thomas gjorde när vi vaknade andra gången i m morse var att byta sängläder så han slipper

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.