Blåbärspaj/Fisk/Tafs

Okej, nu har då Outi semester och det har börjat regna. Tur att Outi kom med regn… eller?!

Ja, för när Outi inte hade semester och var i tjänst så hade jag sol, varm, sol och mer värme än jag haft på länge. Så visst är det skönt att hon har tagit semester och regnet med sig.

Det är ju så här nämligen att all sol jag haft har gjort att det är torka, stor torka… Men torkan kommer det mer torka och inget har lust att växa upp till gult guld. Så som jag längtat på att få gå ut i skogen och titta ner på alla de gula som jag varsamt tar upp och lägger i min exklusiva papperspåse…

Så därför kommer jag förlåta Outi för hon tagit semester och regnet med sig… Ja, svamparna växer ju nu så det knakar… vatten gör susen för guldet i skogen och guldet i skogen gör susen för mammarikas humör!!!! Jösses var glad jag jag är… Toppen humör!!!

Idag skulle vi åka köpa ”tafs” eller vad det nu heter… Outi har en förmåga att sätta dragen någon stans i vattnet bland våra fina firrar. Å sätter hon de inte i botten låter hon fiskgullepluttarna få bita av linan och där med ingen fisk och inget drag. Men den hr ”taften” är stark och inga fisktänder kan bita av den vilket gör att man kan få med sig fisken upp. Vilket hände mig idag då jag drog upp tre fina firra och det vill säga ca 10 kg go lax… Ja, efter att vi köpte tafsen vill säga.

Men innan tafsen kom till våra ägor blev det en tur ut i skogen för det har regngnat idag och det kom även några droppar i lördags vilket gör så det växer och knakar i skogarna. Så en liter hittade jag… Inte Outi, men hon fick snällt hjälpa mig att plocka upp de små finingarna.

Men när det var ebb på svamp kom ju mammarika (jag) på den genialiska iden att plocka av lite fint mogna och någorlunda stora blåbären. Vilket blev så pass mycket att mammarika bakade en fantastiskt god blåbärspaj innan ikväll. Alla åt så de var mätta och glada, vilket gjorde mammarika glad då de gillar mitt slit för familjen!!!

Det här inlägget postades i Blogg, Torpet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.