Blod & en rädd mamma…

 

Det blir aldrig som man tänkt sig i alla fall inte alltid och idag har det varit en sådan dag. Liam och Noel gick ju ut för att leka lite på gården vilket de tyckte var jätte kul och jag satt igång och finslipade lite med städet inne på kontoret. Rätt var det är kommer Liam in och gallskriker och blodet rinner ur munnen samtidigt som han får fram att tänderna har flyttat på sig…
… För några sekunder går allt som i slowmotion  i min hjärna innan jag fattar vad som hänt och så mycket som jag ända hinner att tänka… Av med kläderna på Liam som var nedblodade och in i duschen för att få bort allt blod från ansiktet och försöka se vart skadan kommer ifrån och mycket riktigt hade några tänder blivit lösa i munnen.
Så snabbt hitta telefonen och ringa hem Thomas för att i samma ögonblick ringa Rosenlunds folktandvård. Där fick Liam en akuttid och Thomas kom lagom tills jag hade fått på alla kläder på Liam och de for iväg. Noel den lille snälla killen satt och läste saga för Liam medans jag hade ringt och fixat till allt. Det är verkligen omtänksamt av Noel att försöka trösta sin storebror som både har ont och nog var lite rädd.
Nu på måndag så får jag ta vab på Liam för då ska vi på återbesök och jag hoppas att det inte ska bli några infektioner eller så. Tur i oturen så var det mjölktänderna som hade blivit lösa när han föll av gungan och då kommer det ju komma nya. Läppen är svullen och den kommer förmodligen bli väldigt ful färg på ett tag hade tandläkaren sagt men det går ju över i alla fall.
På tisdag är det vab för Noel som då ska till sjukhuset och där ska vi eventuellt få en tid för op, vi får se vad de säger om hans stora mandlar som tar upp hela gommen… Japp så börjar det nya året och så börjar nästa vecka med 2 dagars vab på mina små prinsar!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.