Bra eller dåligt, det vet man aldrig innan!

 

Krokodiler, spindlar, hajar, vilda djur, det är djur som jag håller på att lära mig mycket om. Hela anatomin i ett lejon, eller hur man ser skillnad på om det är en alligator eller krokodil… Japp, det är skillnad på tänderna hur se sitter om Ni inte visste det.
Hur vet jag detta nu då?! Jo, det är så enkelt som om att Liam lånar böcker på biblioteket som jag och Thomas får sitta och läsa för både Liam och Noel på kvällarna. Så det blir ju att man snappar upp en hel del och jag skulle vid det här laget bli fundersam om Liam en dag kom och hade lånat en helt vanlig bok från biblioteket.
Den boken som kom hem i onsdags var i och för sig lite annorlunda än alla andra som han lånat. Den boket som vi tittade först i nu på morgonen var nämligen ”Sagan om de två tornen”… Japp, han har lånat sagan om tingen boken och sitter och titta i bilderna där. Noel satt väl i och för sig och granskade en sån där elaking som finns i filmen. De som ser ut som äckliga människor som är vanskapta med huggtänder. Liam sa till och med att den där mamma, den tycker jag inte om för den ser så otäck ut.
Men den andra boken var i samma klass som de andra brukar vara. Den här handlar om spindlar, så snart får jag väl lära mig en hel del om dem även om jag skyr dem som pesten. Kanske till och med ska ta upp syster Kitty som får sitta och läsa ur den för hon har ju samma fobi som jag… Spindlar. Ja, det enda hon inte har fobi i som jag har är väl navlar, fast det har ju min syster Mariette då lite jobbigt för med.
Idag är det fredag och jag vaknade upp med att höra Liam säga: Mamma, det snöar ute! Inte helt roligt till att vakna till då jag tycker det är allt för tidigt med snö. Hur ska man då orka med hela hösten och vintern innan våren tittar fram igen?!?!
I eftermiddag blir det en spännande stund för både mig och Pappa Thomas, vi ska på första utvecklingssamtalet på Liams skola gör Liams del. Spännande att höra vad de har att säga och se vad han utvecklas i och vad som går kanske mindre bra. På förskolan var det så skönt för där vart det bara positiva saker som kom fram så finns det något nu som vi måste jobba med blir det nog en smärre chock. Fast den går säkert ta sig ur!
Nu ska jag passa på att vila mig lite innan jag ska hämta hem Noel igen!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.