Bratz & jakten på vinterjackan!!!

De må jag säga vilken helg det har varit och alltid lär man sig något nytt…

altalt

… Ja det som jag fick lära mig i helgen är att min kära make är väldigt kräsen när det gäller vinterjackor för så som jag har traskat i affärer efter en jacka har jag aldrig gjort förr, inte ens till mig själv. Jag ljuger inte om jag säger att vi har varit inne i säkert 100 affärer och kollat jackor. Nu här ju till saken att Thomas bror Stefan också är ute efter en vinterjacka. Gissa om någon köpte någon jacka?!

Ja, helgen har varit toppen och vi har ju tillbringat helgen mestadels i Stockholm och det utan barn den här gången. I fredags eftermiddag efter lite väntan kom äntligen Stefan för att sedan hoppa över till vår bil för fortsatt färd upp till Skänninge.

alt

I Skänninge vart det bara ett kort stopp för att lämna av mina mest värdefulla ägodelar, ja jag äger mina barn och de är mina mest värdefulla saker/liv som finns. Ett hejdå som jag trodde skulle bli jobbigt men de små var mest rädda för att jag skulle stanna med för jag tog ju av mig jackan. Det var lika bra att ta på sig den för att sedan hoppa in i bilen igen, en lite mindra packad bil. Kom sedan fram till Anna i Linköping där hon stod med maten färdig till oss hungriga resenärer. En mycket god och smarrig kvällsmat som gjorde att man blev totalt proppmätt. Och som grädde på moset tog Anna fram en stor, stor skål med godis.

alt

Sen vart klockan mycket eller så var det så att alla var så trötta och någons stans i bakhuvudet fanns ju det att lördagen inte skulle bli någon sovmorgon… Ja, vi hade ju ett fullspäckat schema lördag och vi ville ju inte missa att få gå i affärer och slösa en massa pengar…

alt

Fick sova på en hård men bred madrass och en madrass som gjorde så kudden rymde ett flertal gånger under natten. Så några gånger vaknade jag och när väl klockan ringde var mammarika trött men som sagt det var lika bra att gå upp. En god frukost hos svägerskan som liknade en hotell frukost och sedan packade vi in oss i bilen.

En liten notis, Anna har förövrigt inte en fungerande diskmaskin efter att den har fått gå igenom mandomsprov av: Biltvätt, ja närmare bestämt mc delar som bestod av cylinderblock. Det kanske inte var det som utlöste att maskinen havererade utan det som kom i maskinen efter denna tvätt. För att göra maskinen ren efter denna tvätt hällde Stefan i ”yes” diskmedel, det flytande och ett gäng maskindiskmedels tabletter. Det är inte en bra kombination kan jag tala om…

altalt

Men nu var det dags att inte huvudstaden och det gjorde vi med bravur, knappt en felkörning där uppe i virre varret. Lite svårt med alla enkelriktade gator men efter ett tag löste det sig och vi intog ett parkeringshus. Jösses vilka priser de har för att parkera där uppe, jag ska nog sluta klaga på mina 40 riksdaler jag får punga ut de gånger jag har bilen med mig till jobbet för en hel dag. Här kostade det 300 riksdaler och det endast för några timmar…

alt

Vi vandrade runt hela dagen där på Östermalm och kände oss som nyinflyttade bratz jag tror inte att någon såg att vi var ovana bönder som försökte bete oss som den finaste societeten där uppe.. Eller?! Ja, eller så kanske de märkte det när Thomas prövade en jacka inne på Tiger som han tyckte var jätte snygg och som jag tror att Thomas hade tänkt och köpa till expeditens glädje. När jag sedan ser Thomas vända huvudet till prislappen och tittar på mig ögon som håller på att ploppa ut och rör hans röst.. Nä fy fan den var för dyr… Kanske någon gång under den stunden som de anade att vi kanske inte var några äkta Bratz, men det förtäljer inte historien så jag håller mig nog till att ingen märkte något.

alt

Klockan blev slagen 15 och det var dags att hitta parkeringshuset för att sedan leta upp hotellet. bilen fann vi snabbt men det var värre med hotellet och det mes för att de där stockholmarna har så många enkelriktade gator lite här och lite där, mes där. Men som sagt med två kvinnor, smarta kvinnor i baksätet kom vi fram till hotellet som knappt syntes. För det visade sig att vi faktiskt under färden hade åkt förbi det en gång, ja så kan det gå när ögonen letade kändisar i stället. Mm vi såg allt några, som Tomas DiLeva under färden till hotellet och med sig sin fru… Ulf Brunnberg vid ett övergångställe och Örjan Ramberg, men den missade jag.

alt

Fint hotell och perfekt gångavstånd ner till svampen, ja där nere vid Stureplan där alla bratz håller till. Så det tackar jag Stefan för att han fann ett så bra hotell med en go säng och två kuddar var. Blev i och för sig lite rädd vid första blicken på sängen då jag endast fann ett täcke. Tänkte en kort stund att här blir det fajt i natt mellan mannen och kvinnan. Men efter en stunds letande fann jag ett täcke som de gömt väl, säkert för att spara på tvätten…

alt

Klockan slog fort och det var dags att bege sig ut för en liten aperitif innan den så kallade premiären för oss. Premiären att gå på teater i Stockholm, har mest varit i London och gjort detta men blev mer än nöjd att även se svenskt så det kan jag gärna göra om.

alt

Vi satte oss på China teatern och musiken började prick på utsatt tid, det var inte illa det tycker jag. Första skrattet kom fort och det var när Rolf Lassgård kom ut där som den storväxta kvinnan han spelade. Jag vet att både Anna och Thomas somnade till en stund men det berodde inte på att det var en tråkig musikal utan för att tröttheten kom på dem av någon slags sömbrist de led av från natten till lördagen.

alt

Tre timmar gick fort och det tog slut, dags att resa sig och det var svårt efter att suttit med mina knä under hakan i tre timmar. Det var ju inte jätte mycket plats för oss långbenta varelse. Men jag och resten lyckade oss ta oss ståenden och gående ut från China teatern och fortsatte sedan ner till Bratzens metropol, Stureplan med omnejd.

alt

Kan Ni tänka Er det första man ser efter att vi sedan kommit ut från något hipp ställe som vi intog några drinkar på var en super duper gammal kändis. En gammal tennispelare och hans yngre fru stod där i ett hörn. Den här gamla proffs spelaren var så full att han knappt kunde stå på benen och det var ju riktigt kul att se. Såg även hur det gick till sen för att slippa stå i kö som oss andra odödliga, det var bara att visa upp sin kända men ack så fulla nuna och vips så kom man före de andra 200 som stod där i kylan och ville in… Tur att vi var trötta och tog sikte på hotellet för det hade nog tagit ytterligare tre timmar innan vi hade kommit in….

alt

Vaknade glad men ack en huvudvärk som hette duga och en svårbotad sådan. Detta berodde inte på sprit utan på andra oturliga saker men det var det värt att få efter en så kul dag/kväll/helg. Men framåt 12 slaget började även min huvudvärk lägga sig och det med hjälp av Alvedon och pronaxen, dunderkur till en dunder mammarika!!!

altalt

Åter en eftermiddag springande i affärer men dock inte lika länge som igår. Nu började min längtan efter Liam och Noel göra sig till känna och vid två tiden intog vi bilen för en säker hemfärd…

alt

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.