Brrr…

Nu har de små lagt sig till rätta och ska sova gott. I morgon är det en väldigt tidig morgon och det är nya roliga upptäckter på förskolan. Så det vart bara att bumsa de i säng för att de ska orka i morgon. Men efter i morgon är jag äntligen ledig i några dagar och det känns helt underbart att veta.

Jag var ute innan idag och fy va det var kallt tycker jag. Satt och läste lite i solen medans de lekte på gården men jag började frys jätte mycket. Det såg ju så himla gott ut men ack vad jag bedrog mig.

Kitty och Knut var förbi en sväng på en kopp kaffe och vi pratade om något tråkigt som kommer att ske på fredag. Det är dags att säga farväl till katten Busan efter en tids sjukdom. Kitty tog det tuffa beslutet idag och jag har lovat att åka till djursjukhuset på fredag för att ta farväl en sista gång. Sen ska hon få begravs bredvid Nino i en jätte fin dunge på torpet, där hon ligger och tittar ut mot dammen. Kommer nog bli jätte tufft både för mig och Kitty men jag känner att jag kommer att klara av den hemska insatsen ändå. Kitty får åka till torpet och stå för begravningen men det kommer att gå jätte bra.

Det har varit mycket tragiskt den sista tiden tycker jag och jag hoppas att det kommer att vara lugnt några år framöver nu både när det gäller människor och djur. Jag tar lika illa vid mig när djur går bort som med människor. Det är sant att djuren är människans bästa vän, så är det bara.

Undra hur Knut kommer att bete sig sen när Busan är borta för han är ju så van vid att han en liten lurvig katt att busa med. Knut kommer säkerligen att känna av att Busan är borta och jag hoppas inte Knut kommer att bli deprimerad för det kan ju hundar också bli.

Pappa ska gräva upp tills Kitty kommer på fredag och det är bra det så att hon slipper stå med det innan med. Sen på lördag om det är fint så ska vi ju också åka ner och rensa lite i land. Liam han tjatar om sitt morotsland och jag har inte ens hunnit köpa fröer eller läst om när det är dags att så de små fröna. Men Liam och jag kan ju förbereda landet tills det är dags, hoppa att han nöjer sig med det.

Håller på för fullt att tvätta upp alla barnens vinter kläder och det är ju hur mycket som helst. Vantar, halsdukar mössor, overaller och en massa jackor. Blir ju aldrig klar och jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska göra med det som är och kommer bli för smått för Noel. Vill ju inte spara på allt för det tar alldeles för mycket plats i garderoberna.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.