Camping, Julen & Tomten!?

 

Vad har CAMPING med JULEN och TOMTEN att göra!?
Jo det ska jag berätta här…
Jag är rätt så bekväm av mig och vill ha komfort och bekvämligheter omkring mig. En del av mina vänner kalla mig lite av en prylgalning men det vet jag inte vart de har fått ifrån!! Helst vill jag att det ska vara serverat men så bra är det sällan jag får. Förra året hyrde vi en stuga och det var toppen, det fanns allt som jag hade hemma i princip fast i mindre skala.
I år föreslog jag att vi skulle försöka att hyra en stuga/hus av en långt bort släkting på Ödenäs. Åkte på semester med min ena syster Kitty-Lou och hennes dotter Alice förra året och ska även göra det i år. Men Kitty har en förkärlek till att Campa med tält och som jag skrev så är jag ju lite bekväm. Jag har gått och dragit på det hela. En gång försökte jag till och med se till att Annette skulle få med henne på en sådan där vandring bland massa knott uppe på fjället någon stans (det betalar man för, fattar inte varför). Men det gick inget bra det.
Nu till saken, jag hittade ingen tomte till julen och det måste man ju ha. Jag har ju lovat barnen att tomte ska komma om det har varit snälla och det var de ju till och från… Noel skulle ju även ge upp sina mimmi (nappar) till Nissarna som inte hade några kvar. Så hur löser jag det. Hade vi varit hemma hos oss så kommer ju grann tomten, men i år var vi bjudna ner till Kamilla och Addie.
Kamilla har frågat sina grannar men utan att lyckas. Då kom jag ju på, Kitty kan ju vara tomte. Det var ju lättare sagt en gjort. Hon var verkligen inte lätt att få att tomta. Efter mycket tjat och även att Kitty frågade runt om det fanns en liten tomte stackare över till en behövande syster så la hon ner det med.
Det var då, Jag sålde min själ… Ja viskade lite försiktigt och hoppades på att hon inte skulle höra vad jag sa. ”Om du är tomte så följer jag med och campa”. Det tog inte många Nano sekunder innan hon sa: Okej men då har du lovat nu att vi ska campa i tält hela familjen på en camping…
alt
Ja så ni förstår att nu har jag huvudbry, hur ska detta gå?! Jo en sak till, barnen tror på tomten än och jag hoppas de kommer att göra det i många år till. Så den här bloggen får de läsa när de har blivit myndiga. Än så länge kan de inte läsa men det kommer väl. Så träffa Ni mina barn tala då inte om att tomten är påhittad tack!!!
alt
Så nu förstår ni varför tomten hör ihop med camping!
P.S Kitty tomtar gärna vidar i år… Hör av Er i tid bara!
D.S
 
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.