Champinjoner i magen?!?!

Underbara barn och underbara citat av barn och detta får jag äran att vara med om…

 
Idag så kom Lukas och Linn och lekte med Liam och Noel samt att mamma Anna kom till mammarika och lekte över några koppar kaffe. De små leksugna bestämde sig ganska snart att de ville gå ut och leka för Linn och Lukas hade tagit med sig sina sparkplattor eller vad det nu heter…
Anna och jag satte oss vid bordet och började slurkar i oss mitt goda Gevalia kaffe samtidigt som vi gick igenom händelser för ca 20 år sedan… Ja, tiden går fort för en ung mammarika!
 
Ganska snart kommer Lukas inspringande med andan i halsen och ropar högt att Liam har skadat knät och posten hjälper han så jag måste skynda… Som vanligt hoppar mitt hjärta över 73 slag och jag får nog ett vitnande ansikte då jag är van att höra att Liam skadat sig. Det vi inte förstod var meningen ”posten hjälper Liam”
 
Men jag rusar ut med mina innetofflor på mig för jag blev lite skakis över vad som hänt… Där ute möter jag vår kära brevbärare som går bredvid en haltande gråtande Liam som slagit upp knät och naturligt vis har det blivit ett hål på Liams enda hela jeans som för övrigt var första gången som han hade på sig idag.
 
Fick då tacka så mycket till ”posten” och tog upp Liam i min famn så han skulle slippa halta resten av vägen hem Noel som ska kolla läget cyklar obemärkt fram och parkera framför mig och Liam som jag då inte ser när jag har en nästan 6 år gammal kille i famnen så när jag tar mitt första steg mor hemmet så faller jag med Liam i famnen över Noel som faller till marken…
Där ligger vi tre, en Noel som har skräck i ögonen, en Liam som höjer nu ett oktav i sin ljudnivå och en mammarika som blev både rädd och fick sketans ont i benset av både en trampa och ett stödhjul som skar sig in i smalbenet.
 
Kom upp och fick vända mig om för dör stod ”posten” och såg denna händelse och hade det varit jag som sett detta haveri så hade nog några skratt nerver i kinden allt rört sig för det såg nog väldigt roligt ut.
 
Men vi kom upp och jag lyckades få Noel att inte gråta och fick ner Liams ljudnivå en aning så inte min trumhinna spräcktes. Varpå Liam snyftar fram helt förtvivlat att nu kommer Noel snart börja gråta och inte kunna gå…???
 
Blev väldigt fundersam över varför inte Noel ska kunna gå och varför Noel ska börja gråta?? Frågade lite Liam vad han menade och då sa han… Men efter att jag testat Lukas sparkbräda är det Noels tur sa Lukas och då kommer han ju trilla som jag… Hjärtat sitter där det ska på Liam även i ömma stunder, min lille prins!
 
Senare när allt lugnat sig och jag skulle göra mat och Anna var iväg en sväng på lite ärenden så lekte de små väldigt bra. Men efter en stund kom Liam och ryckte tag i mig och sa allvarligt: Mamma, nu får Du faktiskt hjälpa Linn för hon har det skit tråkigt… Åter igen en Liam med hjärtat på plats som tänker på andra när de inte har det så kul eller bra. Så Linn som faktiskt var lite febrig fick sätta sig i soffan och titta på filmen ”UPP” och det var hon mycket nöjd med.
 
Ja, det var några underbara uttalanden från barn i min omgivning idag men det bästa var ända det som Liam sa i badkaret…
 
Sagt av Liam i dag efter 4 minuter i badkaret: Mamma jag vill inte bada längre får jag gå upp? ”Nej Du får vara kvar en stund till. Men mamma då ska jag tala om en sak för Dig, det är faktiskt farligt att bada för länga. ”Jasså, sa jag” Ja, man får väldigt ont i magen och det börjar faktiskt växa champinjoner i magen och…
 
Härligt värre, underbart värre, kan bara älska dem!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.