Då fortsätter jag…

Jahopp!

Det är väl lika bra att fortsätta gruvarbetet även i helgen. Har nu hoppat in två dagar i gruvan och hade i tanken att ta bort helgen. Dock svårt att ta bort helgen, då det inte finns extrapersonal just den här helgen. Det vart liksom inte jätte meningen att jag hade tänkt att det skulle bli så här. Hade knappt något val, det sura är att efter helgen fortsätter veckan med ett låååångt gruvpass och så några dagar till det på det.

Men, men vad gör man inte för sina finfina gruvarbetskolleger?!

jobba_510b73baddf2b324b55c2168

I morgon är det tidigt för Liam som ska till Nässjö simhall och ha någon slags träningstävling där hela dagen. Thomas följer med och Alex hakar på för att stötta sin lillebror Liam. Noel får stanna hemma och vänta på Outi som kommer hämta upp han för att åka och spela tennis på morgonen. Sen har han en dag med Alexander tills jag slutat gruvan och kan hämta upp den lille fiden och hundarna.

Ja, det hinner ju inte hända så mycket då gruvan mest tagit upp min tid. Känner att jag missat mycket med kidsen den här veckan då det varit kvällsarbete, vill ju liksom ha lite kvalitetstid. Det blir så svårt för de är ju i skolan på förmiddagen och eftermiddagen och sen är jag inte här… De tycker i och för sig att det kanske är lite skönt att slippa mammarika tjatet en aning.

tjataFast när det gäller lillfisen Noel så behövs det tjata och tjata och tjata lite till. Tror att jag går upp i atom när det gäller han och slarvighet. Hur många år ska det ta innan han förstår att göra det rätt från början?!

När jag kom hem i tisdags förkväll så fick jag mig en smärre chock över hur det såg ut här. Jag kan tala om att när jag lämnade hemmet så vart det i tipp topp. Det visade sig att Noel hade haft med sig en kompis efter skolan och då blir Noel lite mer Noel. Noel liksom blir som 10 Noel och Ni som känner Noel vet hur mycket Noel det kan bli.

pin-kompisSå från och med i tisdags kväll har Noel kompisförbud här hemma så länge inte någon av mig och Thomas är här. Nu undrar Ni vad som kan hända under den lilla tiden som de vart här utan någon vuxen!? Ja, som jag sa… Med Noel kan det hända mycket oförutsedda saker, så som apelsinskal på hela mattan i storarummet. Alla bänkar i köket vart det potatismjöl som vart intorkat då de haft vatten på det…

images… Inte slut där. Maten som Thomas hade lagat som alla barnen skulle äta när de kom hem från skolan hade han inte rört, utan slabbat runt med nudlar, mackor,smör, ost och lite annat smått och gott.

 

31a12fbf-5168-49a7-8720-dc164b05a929-2

Så mitt tålamod tog helt sonika slut. Orkar inte dubbelarbete, gruvan och gräddhyllan. Nä, lite ordning och reda!

Men nu orkar inte knoppen tänka mer. Så nu lägger jag ned min dag och lägger mig i horisontellt läge och sluter lockens för de gröna ögonen!

 

Vi, de ovilliga, ledda av de ovetandes, gör det omöjliga för de otacksamma. Vi har gjort så mycket, under så lång tid, med så lite, att vi nu är kvalificerade att göra vad som helst av ingenting.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.