Decennium & 2010

Jaha, då sitter jag här sista dagen på det här Decenniet och har vaknat allt för tidigt och det ofrivilligt. Idag vaknade Liam mycket tidigare än vad han bör göra för att orka med en hel dag och en hel kväll, jag hoppas jag kan få Liam till att vila lite sen.

2010 är snart här och jag hoppas på ett bra år med en frisk familj och även friska vänner. Året som har varit har till stor del varit bra men även kantats av både sorg och sjukdom. Igår tappade Liam en tand och det var en stor, stor händelse i både Liam, mitt och Thomas liv. För några år sen tillbaks hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat tro att en tappad tand kunnat beröra mig så som den här lilla tanden gjorde…
… Tandfen kom och det låg en guldpeng i glaset, den glimten jag såg i Liams ögon var så fantastisk att se att mitt hjärta tog ett extra hopp. Ja, vad kommer att beröra mig härnäst?!? Kanske när Liam ska börja förskoleklassen för då har min Liam blivit stor och jag har så svårt att följa med för själv är jag ju i samma ålder…
Noel, ja han är en fena på att skriva och jag blir lika häpen varje gång han kommer och har skrivit något. Han tänker så det knakar så jag undrar om inte Noel kommer bli en liten professor. Nu har även Noel fått upp ögonen för att skriva på datorn och det fixar han lätt som en plätt. Ja, Noel är verkligen före i utvecklingen när det gäller det, helt enkelt super smart för sin ålder!!!
Thomas och jag då?!?! Ja, vi får väl förnya våra löften om evig kärlek och det i kyrkan nu då. Ja, för ringen har ju försvunnit och en ny behövs så då kan vi väl lika gärna slå på stort igen eller??!! Ja, vi får se vad som händer men en sak som är säker det är att Thomas saknar att vara ringmärkt och han har sörjt länge nu.
Vädret sista dagen på året kan jag inte påstå är något toppen väder för det är dold sikt och kallt. Men ett väder är ju ett bra väder för tänk om det inte hade varit något väder alls?!?!
Nu ska jag göra sista frukosten för i år och hoppas det blir en god frukost tillsammans med mina små prinsar…
 
Och så klart vad är ett Decennium?!
Decennium (årtionde), en period av tio år. Ordet kommer av latinets decem (tio) och annum (år). På svenska använder man gärna ordet om ett kalenderårtionde, och benämner dem efter första året med tillägget ”-talet” (det vill säga till exempel är det åren 1980—1989 som kallas för 1980-talet), snarare än tio år framåt eller bakåt (då säger man snarare de följande tio åren eller de senaste tio åren, alternativt det följande/senaste decenniet).

Samma klänning är oanständig tio år före sin tid, djärv ett år före, chic på sin tid, gammalmodig tre år efter, förskräcklig tjugo år efter, rolig trettio år efter, romantisk hundra år efter och vacker hundrafemtio år efter sin tid.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.