Delmål!

 

Delmål!
När jag och Catharina åkte till Norge förr i tiden så satte vi alltid upp delmål under färden för att resan skulle bli så smidig som möjligt. Första var vid Falköpingsrondellen sen trollhättan och så vidare tills vi var framme de 70 milen vi hade att köra. På så vis kändes det som om resan gick fortare än vad den egentligen gör.
Tror nog att man har lite delmål i livet också, barn, tonåring, man tror man är vuxen, sen blir man vuxen och så vidare. Fast mans stannar nog vid vuxen för gammal vill man ju inte bli eller?!?! Jag är nog någonstans mellan barn och vuxen för jag är unik och inte som alla andra. Och alla andra är unika som inte är som jag helt enkelt.
Men det här med delmål så har jag nog stakat upp delmål även för den här fredagen, ja kanske hela helgen rent ut sagt. Inte för att jag tycker helgen ska bli tråkig och vill komma igenom den som med resan till Norge utan för att den handla om så mycket och om så olika saker. Så för att få ihop helgen på bästa sätt har jag utan vetskap om det satt upp egna delmål, dag för dag, timme för timme.
Som idag var mitt fösta mål att gå upp mitt andra mål var frukost… Därefter så lämna av de små och gå in i lokalen för att packa upp böcker. Allt det är klart och lite till. När jag var klar ringde jag på grannen ovanför för att hjälpa henne och när vi stod där nere i lokalen så kom hon på en ypperligt bra idé.
Jo, vi gick upp till henne och plockade ur en bokhylla som vi konkade ner sen till lokalen och satte böcker i, det blev så bra och det ser riktigit proffsigt ut. Då är jag klar med det delmålet med, för jag har även hunnit med att foliera in ”Hästskons förslagslåda” och skrivit ett välkomspapper.  Alltså kan jag nu släppa lite det här med bokdagen i morgon och ägna mig åt nästa delmål.
Nästa delmål för dagen är nog att bädda klart sängen som jag började med i morse, allt åkte av och nu ska nytt härligt i så man sover gott en vecka till. Sen är det nog tid för att hämta hem Noel och tänka på vad som ska stoppas i magen mitt på dagen…
Delmål, ett bra sätt att klara av dagen helt enkelt!
Avstånd är källan till längtan, strömmarnas mål och ofta orsaken till förtvivlan.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.