Den härliga dagen på veckan!

Fredag, härliga fredag!

Började med att Thomas ringde och väckte upp mig och barnen för vi kan fortfarande inte ställa något larm på min mobil, den dumma låne mobilen. Upp och göra de vanliga sysslorna så som frukort till barnen och lite kläder samt tandborstning. Gick sedan ut i denna kalla fredag och lämnade av de på förskolan för att sedan ta mig vidare ner till stan.

Väl nere i stan väntade jag in Katta som gått av sitt pass för att ta helg och det började vi med att åka till Ikea och äta en frukost utan barn i lugn och ro. Det var vi och alla andra 528 arbetare med sina blåställ, så där passade det oss bra. Mycket att titta på och god frukost intogs under lite kvinnligt tjat. Ja det blir ju rätt mycket prat om knyppling och hur man stoppar strumpor bäst…NOT. Men mycket om barn och dess behov och vad som är svårt och mindre svårt i att hantera olika situationer. Det är alltid kul att höra hur andra gör och ta lärdom av de bitar man tycker är bra eller tror sig kunna få användning för. Men en sak kom vi fram till och det var ju att vi var mycket nöjda med förskolan som våra barn går på.

Tiden går dessvärre för fort när man har roligt och det var dags att köra hem Katta för sen skulle jag hämta Liam co Noel. Så jag körde hem Katta och sen parkerade jag i garaget för att åter gå ut i det kalla vädret. Liam och Noel var väl mindre nöjda med att jag inte hade bil, jag tror att de har blivit lite bortskämda med att få åka den lilla biten. Så det är bara att försöka undvika bilen när det går och få lite frisk luft innan man ska in och börja med lunch.

Hem kom vi och med lunchen hängande över mig var det lika bra att ta tag i den tråkiga bien. Men jag gjorde ett rens i frysen och tog fram färdig mat för att vi måste ända börja beta av lite av färdigmaten. Så det blev ris även idag men till detta bjöd jag på kyckling filé som jag hade fryst in från någon gång det blivit över. Så nu blev det genast bra med plats i frysen igen, det har varit knöka fullt och då hittar man ju inte något i alla fall.

I morgon kommer det bli ännu mer plats för då kommer det gå åt både bullar och sockerkaka när släkten kommer för att fira Noel som nu är fyra och en mycket stolt sådan. Jag frågade Liam i dag när jag gjorde i ordning han för dagen vad han ville göra när han blev stor. Då skulle han cykla och jag sa att det inte är något jobb men han envisades med att han skulle cykla. Så då hoppas jag att Liam blir en framgångsrik cyklare och kan försörja sin söte mor och sin goe far.

När vi sen gick till bilen så sa Noel till mig skarpt att jag hade faktiskt inte frågan vad han ville bli när han blev Stor och det stämde ju. Så jag frågade vad Noel ville bli och svaret kom fort och bestämt. Noel skulle bli polis! Så jag kommer få en polis och en cyklist i familjen när jag blir äldre…

Nu sitter jag här med mitt kaffe på lunchen. Disken är borta och maskinen på, ska bara dammsuga upp lite små rester sen lunchen sen är köket klart. Måste få undan den rena tvätten från gäst sängen för idag kommer ju Anna och Stefan och ska sova över tills kalaset i morgon. Så det får bli ett litet röj här inne och ett litet i hallen, annars så är nog allt klart. De får väl ta det lite som det kommer för när det är barnkals har jag lärt mig att det blir mer stökigt efter än det man har gjort innan. Men det vill jag inte erkänna för Thomas för han tycker aldrig vi ska städa innan.. Men lite kan man ju göra, en mini städning.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.