Det fortsätter…

Helt ofattbart!

Vaknade i morse av att min kära make väckte mig lite försiktigt genom att klia mig på benet. Tog ett tag innan min hjärna vaknade, kroppen är näst intill alltid vaken. Känns så i alla fall.

Noel var på ett uruselt humör fick jag veta när jag väckt min första hjärncell. Det var helt fel tröja som pappa Thomas hade visat Noel att ta på sig. Detta ledde till att Noel matstrejkade och skulle inte göra ett dyft förrens han fått en av de två som för tillfället är hans favorit.

Låg ett tag och försökte tänka ut en plan, för mammarika är ju trots allt mamma till den här lilla envisa Noel och det krävs list för att få mammaviljan igenom. Pappa Thomas har inte det tålamodet då klockan tickar på och det närmar sig tiden då han ska vara på jobbet.

Så jag ropade in Noel så mammarika fick prata med och han och ta reda på vad som var så hemskt att han matstrejkade och vägrade ta på sig kläder?!

Tänk vad lätt det är när man snart är 7 år, då behövs det inte mycket och jag önskade att även jag skulle ha lite av den viljan som just Noel har. För det första borde ju pappa Thomas fattat att han skulle ha coola kläder då han hade tänkt sig att dansa lite idag för sin klass. Då är man ju tvungen att ha vissa kläder som passar in i det mer lite coolare hållet (allt detta enligt Noel).

Så tur var att mammarika både tvättade och torkade de där speciella jeansen som Noel bara kunde ha på sig idag. För Gud förbjuder om de varit i tvätten och inte rena. Dessvärre var det ju med tröjan som han tänkt att ta på sig till dessa coola dansbrallor.

Hans Kiss-tröja (som han för övrigt har valt helt själv) var ju smutsig sedan igår och låg i tvätten (dålig mammarika som inte han med att tvätta även den vita Kiss-tröja tills idag också). Så då fanns det (också enligt Noel) bara två tröjor kvar att välja på (fast det finns säkert 15 om man ser det genom mammarikas och pappa Thomas ögon), den ena är den lila (också själv valt) med dödskallar på eller en svart med massa mönster och i de mönsterna finns det även för lite dödskallar.

Tur är att mammarika är född med en förmåga att lyfta på saker (tror ibland att Gud missade att skapa denna fantastiska förmåga på det manliga könet, eller så har Noel ärvt det från sin far!?!?) För där låg den ju, under lite andra tröjor, byxor, kallingar och strumpor (Jo, jag har ordning i garderoben men det tar bara en sekund efter jag vikt och lagt allt på sin plats innan Noel och Liam för den delen vänder runt allt till ett hav av kläder) så fint, vikt och ren…

Så där var morgonen räddad, fast jag hade ett ess på handen för att få igenom dessa påklädningar och äta macka innan skolan… Jag fjäskade till det med att de skulle bli ned-körda av sin helt fantastiskt underbara mamma (jag, mammarika, icka det bästa konfliktlösaren på hela gräddhyllan).

Nu på tredje koppen med kaffe och en tråkigt väder ute är det väl dags att mammarika fångar dagen och gör något nyttigt för sen finns det ingen tid. Sen är det torpet, vårt fina paradis som väntar… Underbart!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det fortsätter…

 1. Addie skriver:

  En sådant romatiker Tompa :)
  ”Vaknade i morse av att min kära make väckte mig lite försiktigt genom att klia mig på benet.”

  …. to be continued … :mrgreen:

 2. marika skriver:

  Addie, där tog sagan sluuuuuut :mrgreen:
  :wink:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.