Det ska gro…

Så himla go helg det har varit… Så himla härlig helg det har varit… Så himla mycket ja/vi gjort!

Fredag eftermiddag hämtade jag upp min stora kärlek utanför Combiplate`s kontor och satte plattan i botten så vi skulle hinna ner till paradiset innan det blev allt för mörkt ute. Ville ju även hinna med en första grillning på den nya grillen. Det vart ju inget avancerat, utan korv med bröd. Det mättar både stora och små magar och smakar inte allt för illa heller.

Efter en vecka som varit fullspäckad så är man rätt sleten, då är det gott att knata upp i stugan och bädda ner sig i en lite kanske för kall säng, men det värmde jag snabbt upp med hjälp av Stella som fick sova i sängen. (På torpet får ju alltid Stella sova i sängen). Några rader i boken innan det var dags att sova, för på lördagen skulle vi få celebert besök från Ljungby.

Det blev ju så klart lite kojbygge när farbror Bus kom. Barnen bara älskar Stefan och dess energi… Så nu har de kommit en bra bit till på deras koja som har stått där något år. Kan ju nästan tror att det blir ett nytt hus!

Vaknade förvånansvärts tidigt på lördagen, så bra tänkte jag för då kunde jag kidnappa med mig Outi till Limmared och återbruket (var ju såå länge sedan jag fick fynda lite bland all bröte de har). Visst hittade vi en massa braiga sker att ha och förbruka på torpet. Det vart några fina brickor, det kan man aldrig få för många av. Sen så klart fann vi en himla massa bra böcker, det kan man heller inte få för många av och utöver det så var det lite tidningar och annat smått och gott som åkte med.

På hemvägen åkte vi förbi Kvarnen i Dalstorp och även där blev det lite fynd. En ny piassavakvast, bra att ha en hel sådan. Sen blev det lite mer frön som vi sedan har försått… Det kommer blomma så in i bomben i år på torpet. Inte nog med alla nya buskar som planterades ner förra helgen av Outi, det ska gro både här och där.

Efter detta när vi kom tillbaks så kom familjen Johansson/Jonsson, glada, fina, roliga, snälla, rara och helt underbara. Så himla kul att de kom på besök. Det var första gången som Bobo beträdde paradiset och det kan jag säga, han älskade det. Han sov, åt och bajsade igenom hela dagen lång utan ett klagomål så långt örat kan nå… Sicken going de har fått!!!!

Det var ju inte så värst varmt i lördags så det vart en blandning av lite promenader runt dammarna, in och värma sig och ut igen för att sedan knata in och värma sig igen. Sen tog dagen slut och efter att vi matat både de stora och små var det dags för familjen Johansson/Jonsson att åka hem igen… Snyft, alltid sorgligt med farväl. Men det väger väl upp det glada när man väl ses?!?!

Men idag, då har det hänt grejer så in i bomben. Nu har vi börjat ta tag i lite små projekt som legat och grott… Ja det har grott lika mycket som alla fröer vi sått, lite vitsig så här sent en söndag tycker jag allt man kan få vara.

 

Thomas har stått mestadels vid bastun efter att i lördags spikat färdigt utanpå för att nu få på sista färgen. Det börjar närma sig ett slut på det där stora bastu/älgtonsprojekt som vi drog igång förra året. Ser gladligen fram mot första bastustunden i år!!!

Jag och Outi tog nu tag i att börja göra lite fint runt stenen som man ser när man sitter på altanen. Vi har planterat om och grusat det så fint. Allt för att underlätta från ogräs och gräsklippning. Jag är verkligen imponerad av vårt arbete och hur bra vi samarbetade. Det var tungt vissa stunder, grus väger, lika så gammalt gräs som ska grävas upp.

Skåda mästerverket!!!!

Förutom det så han vi även med en del av sidan på huset. Där har det rensats, grävts och grusat. Allt för att underlätta för både klippning och ogräs. Men mest av allt, det blir ju så himla fint där nere nu. Nästa helg ska jag fortsätta längs hela huset så att det blir klart och man kan sätta sig ner och bara njuta av stunden. Fast, det är ju klart… Det växer ju alltid nya projekt inne i mammarikas fina skalle!

Ja, Liam, Noel och Thomas åkte några timmar innan hem för att gå på avslutningen på simskolan. Jag stannade kvar med Outi och röjde upp det sista innan hemfärden. Så mycket skönare att komma till torpet när det är nystädat.

Sen gick vi en runda och vattnade till att som nu ska gro tills vi kommer tillbaks om en vecka. Dessvärre har inte alla mina pelargonier överlevt vintern, men som Outi sa ”var glad för de som gjorde det i stället”. Så smart och klok hon är den där lilla finnen!

Nu ska jag ta och lägga mig, det tar på krafterna att vara ute i solen en hel dag och arbeta med kroppen, fast det var det värt det med!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.