Döden & lite pizza till det!

Har varit på Ekhagen hela eftermiddagen, ja barnen med. Liam och Noel var ute en sväng och Jörgen, granne hjälpte mig att fixa till Noels cykel som stödhjulet hade åkt av på. Sen lite senare kom Liams kompis Simon och alla tre satt och byggde ihop en lego sats som Liam fick i present när han hade kalas.

Därefter gick Simon och Liam ut och jag och Noel satte oss i soffan och pratade. Nu är det mycket frågor kring döden som Noel undrar om och jag har jätte svårt att fröklara allt. För vart tar man vägen när man dör? Går man sönder när man dör? Kan man inte laga sig själv när man dör? Hur gammal är man när man dör? Ska du dö mamma? Och så går det vidare i de här frågeställningarna.

Jag har jätte svårt att förklara, brukar säga att man hamnar i himlen och så men det kommer så mycket mer och så många följdfrågor. Önskar jag hade någon som är bättre p att prata om döden än vad jag är. Jag vill heller inte säga till att han ska sluta fråga eller prata om det för det är ju en del i livet även om det inte är den bästa delen i livet.

En dag kommer det väl hur livet blir till och det är ju en känslig fråga det med, alltså att tala om hur allt funkar är ju inte det man gör var dag. Men som sagt nu är det döden och jag försöker att svara så gott jag kan. Jag har ju inte alla svaren och vem har det?

Överraskade Liam och Noel med att köpa pizza idag när vi sitter här hemma själva. Köpte två för Liam brukar äta jätte mycket men idag hade det gott och väl räckt med en till oss för det blev över mer än en pizza. Men det är ju något man aldrig vet och nu kan ju Thomas äta lite natta mat när han kommer och rullar in över tröskeln i natt efter den blöta festen han är på.

Testade att ringa innan men det vart inget svar så jag undra om de bastar eller något annat skojig som händer där inte telefonen funkar?!?! Men som sagt i morgon kan han ju ta nattvarden och bli förlåten för vi ska ju starta dagen i kyrkan och sen hem till mamma för att äta och fira av konfirmationen till Alice ära.

Barne har jag lagt nu för de var trötta, mest trött var Liam och det är han som har sovit mest. Måtte han inte bli sjuk!!!

 

”Evighet” är ett fruktansvärt begrepp. För var ska det hela sluta?

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.