Dra på trissan…

Dra på trissor, åter igen ett nytt ordspråk som jag inte vet vart det kommer ifrån…

…Men det var inte det jag skulle skriva om utan nu har jag läst lite här i aftonbladet.se och ser att även Anna Anka har liten fnurra på tråden.
Vad jag nu då undra är om hon har tröttnat på att slicka pinne varje morgon?!?! För hon som var så stark i sina uttalanden verkar nu inte ha det så himla bra själv. Ja om man ska tror på tidningen så bor Herr Anka inte ens i huset… Ja, fortsättning följer och jag med den.
Inte för att jag bara gilla skvaller men det finns knapp inte så mycket att läsa om längre. De där så kallade kvällstidningar har blivit värsta skvaller blaskorna.
Så nu vet jag även vad jag oms skatte betalare kommer att få vara med och bidra med när det blir bröllop i de mer blå blodiga ätterna. Närmare bestämt 65 miljoner och då sot det att kungen är så snäll och bidrar med 15 miljoner, det är inte illa pinkat det inte.
Ja i allt detta skvaller så stod det så klart rätt så högt upp p de mest intressante nyheterna (enligt aftonbladet.se) då att Woods snarkade vid olycksplatsens och det var visst inte ett bra tecken…
Vad jag nu då undrar är det ett bra tecken om min älskade make snarkar? Eller ska jag kontakta aftonbladet.se om detta med?!?! Tja, troligt vis så är de nog inte så intresserade av min make och definitivt inte hans snarkande läten kan jag tro.
Vad som förundrar mig är att alla dessa skvaller klipp ligger högre upp än de stackars djur det står om som har stått i sin egen avföring ända upp till magen. Stackars kor och detta sker i vårt avlånga land där allt ska vara så bra, där vi värna om djurens rättigheter. Det förvånade mig att det inte är en lika stor nyhet som Arne Anka och Tiger Woods är. De två sistnämnda är visserligen kända men det är inte oss så närma i hjärtat kan jag tror än det som är tänkt att vi ska äta. Det som vi servera till våra barn och det som vi förmodar har gått fint till innan det hamnar i vårt, kyl, frys och mage.
Nej, skvaller i all ära det gillar jag men vi får nog inte glömma fokus på det som även finns intill oss det som faktiskt vi kan göra något åt. Herr ankas avsugningar och Woods snurra runt i halmen med en massa kvinnor är inte något vi kan göra åt, de lär nog ha drifter både med och utan fruar. Men kossor, grisar och andra djur kan vi värna om innan de går till slakt.
Framtiden oroar oss, det förflutna håller oss fast. Därför går vi miste om nutiden.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.