Empativenen!!!!

Sitter, halvligger i sängen en sådan här härlig fredagskväll i oktober. Kallt och mörkt ute, varmt och gott inne, precis så som mammarika vill ha det…

Vad mammarika däremot inte vill ha är en strulande dator. Maken säger att grafikkortet har pajat, surt sa räven i alla fall. Han gör nu en så kallad systemåterställning och hoppas innerligt att detta ska göra så mammarika har en stationär dator igen. Möck, helt enkelt!!!

Blir förvånad över vad människor kan ta och inte ta… Någon kan köpa en Toblerone för sin uppdragsgivares pengar och mumsa i sig i godans ro tills någon gräver i kvittohögen och skickar till tidningen. Det leder till att den får avgå från den post som den blev vald att sitta på. Tufft kan man tycka, men det gjordes ett litet sött fel…

Sen kan någon då som efterträder denna person några år senare gör stora fel på si så där en 130 000 kronor och gud vet vad det mer finns i gömmorna. Men i alla fall, den får stanna kvar för att folket fortfarande har förtroende.

Mycket märkligt tycker jag… Men jag har en aning om VARFÖR det är så… har Ni?! Ja, min teori (brukar ha rätt) är att på den första som köpte sig en liten Toblerone och mumsade i sig i bilen vart en kvinna. Jupp, Ni läste rätt och på den som råkade av misstag redovisa en si så där en 130 000 kronor mer, ja den har fullt förtroende att eventuellt sköta ett helt lands ekonomi och det är då en MAN… Märkligt eller?!

Det är skillnad på kvinnor och män och jag säger inget annat än at det ska vara det. Nej, jag gillar olikheterna. Jag tycker att män är starkare i muskler och kanske till och med i uthållighet och därför passar till ett grövre arbete än kvinnan. Säger inte att det är så för alla, men vad jag inte gillar är de stora olikheterna när folket dömer…

Som en klok Jonas Gardell twittrade innan idag. ”den dagen Anna Lind  dog så dog även socialdemokraterna… Hade Anna levt så hade hon varit stadsminister”. Kan Nog hålla med en gnutta om detta citat.

Nå väl, idag har jag mumsat gratis. Gratis är gott, det är så gott att jag passar på att ta del av varje tillfälle som ges. Som idag då det var heldagskonferens med intresseföreningen och Riksbyggens föreningar runtom i länet på Scandic Hotel på Rosenlund.

Det var nice, det var kul, det var gott. Startade dagen med frukostbuffé, inte illa det inte. Lunchbuffè och på det liten efterrättsbuffé. Det slutar inte där, nej som avslutning på dagen så vart det en kaffebuffé med diverse goda sötsaker som såg rätt så hembakade ut… Me like!

Med alla de glada kalorierna vart det sen bara raka vägen och hämta hem mina små barn ned undantag för en liten avstickare att lämna av Anita som åkte med mig hem till gräddhyllan.

Sen när vi vart på väg upp till gräddhyllan från skolan såg jag en assisten som vart ute och gick med sin brukare. Men brukaren såg ut att inte alls må bra, så då kom den där empativenen fram i mammarika och det blev så att jag vart tvungen att stanna och kolla läget.

Det visade sig att brukaren mådde så dåligt och hade så ont och de inte kunde gå hem. Assistentens arbetstelefon hade laddats ur och därför inte kunnat ringa förstärkning och komma hem. Så de fick helt enkelt hoppa in i droskan min.

Ett så stort leende gjorde att det vart värt att komma hem en 20 minuter senare än vad som var tänkt och Stella överlevde att få vänta på sin kissetur hon med.

Nej, nu är det hög tid för att lägga ner huvudet på kudden och blunda tror jag allt. I morgon är det en fartfylld dag… Den börjar med tennis!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

1 svar på Empativenen!!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.