En dag med små och stora barn…

 Små äventur gör för små och stora människor älskar jag, jag njuter av att hitta på lite utflykter och det är ännu bättre när solen är framma som den gjorde idag. Det är värt att jag har lite ont efter en dag som denna för den har gett mig så mycket och att få se barnen skratta och vara nyfikna gör mig ännu gladare…

En dag som denna gör att man tycker om livet och att man blir som barn på nytt igen.

altalt

Ja, dagen har jag tillbringat med mina barn och bara det är guld värd men dagen innehöll så mycket mera idag. Vi gick upp allt för tidigt idag men även det glömde både jag och barnen bort när vi väl var framme.

 

 altalt

 

 

 

Mamma åkte i sin bil bakom oss med Jamie och Noel, för Kayliegh ville så gärna åka i vår och även Mariette hoppade in hos mig. Precis innan vi var framme stannade vi för att ta lite kaffe och macka, ja mamma hade även gjort pannkakor till barnens glädje. Mätta och goa och kroppen full av energi vare det dags att erövra Astrids värld.

 

 

 

altalt


Vi åkte först ut till Mariette för att ta med hunden Frasse i vår bil och lämna av Frasse i Tenhult hos Dennis. Stella som även hon var i vår bil jäfsade hela vägen dit på stackars Frasse som inte fattade någonting. Men när väl Frasse var ute ur bilen så blev Stella lugn som en filbunke.

alt

Sen hoppade vi åter in i bilen för att parkera och det må jag säga det var väldigt bra organiserat på parkeringen med massa vakter som pekade hit och dit så det inte skulle bli en massa kaos. Sen hade jag ju läst fel på prislistan när vi skulle betala så nu var det högsäsong men det var ju bara att bita i det sura äpplet. Ja, äpplet vart inte så surt för mamma bjöd oss allihopa på detta och det är jag jätte glad för. Liam och Noel har tackat jätte mycket där inne för att mormor var så snäll och lät de se Emil och Company.

 

altalt

Liams byxor gick sönder i linningen så han tappade dem hela tiden. Det första jag fick göra var att gå in i en butik och köpa ett par nya, jätte fina pippi kortbyxor men dyra. Fast det som var värre var att sen gick han ”banan inte nudda mark”. Ja då kan man bara vänta på att det ska hända något och mycket riktigt så hände det något. Liam trillade i vattnet och blev jätte blöt, så de dyra fina kortbyxorna varade i ca 30 minuter… Men jag hade ju varit en riktig husmor så jag hade långbyxor med mig så hellre lite varm än att gå blöt och sörjig och det höll Liam med om.

 

altaltalt

Det som är lite kul är att när jag sa till Liam vart vi skulle och vilka vi skulle träffa i morse så sa Liam till mig. Mamma, Pippi finns faktiskt inte på riktigt så jag få sova lite till nu… Men som sagt hanblev mer än nöjd även att vi inte träffade Pippi men vi träffade massa andra roliga figurer och en farlig. Ja, han verkade farlig för Noel blev rädd men Liam talade allt om var Bröderna Lejonhjärta fanns för vakten…

 

alt

Stella var helt slut efter denna dag, när vi kom till bilen och hon fick lägga sig i sin bur vart hon mer än nöjd och kröp ihop så gott. Många steg för en så liten hund och sen fanns det ju jätte många hundar att jäffsa åt där inne.

 

altalt

 

Vid eftermiddagen tog energin totalt slut och det gjorde det hos alla. Man blir väldigt trött att vandra omkring där, ja inte för att det är jobbigt att gå men för att hålla koll på alla barnen så att de inte kommer bort. Liam var jätte duktig och ropade flera gånger till mig, här är jag mamma men Noel gick ju i sin egen värld och det fanns jätte mycket att utforska och Noel var verkligen tvungen att göra det på allt.. Så några gånger hade jag hjärtat i halsgropen när jag inte såg han. Men efter att han träffat på den svarta vakten så höll han sig till mig för han ville inte bli fången och hamna hos draken och bli drakmat och få eld på sig sa han… Man kan inte annat än skratta åt de små liven…

 altalt

… och på tal om små liv, så blev även stora liv små. Ja för en stund i alla fall…

 Övervinn vrede med kärlek, illvilja med god vilja; övervinn snålhet med frikostighet, lögnaren med sanning.

 

 

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.