En extra veckopeng!

Grr… Lite smått irriterad över hur tv kan vinkla så folk får en helt snedvriden bild av hur ett ställe är. Ja, jag vet att jag kan ha fördomar själv, så som om Rinkeby eller kanske Rosengård i Malmö.

Idag var det ju i alla fall nyss på kanal 5 ”den hemliga miljonären” och den hemliga Anna valde då Jönköping och boplats Råslätt…

Det började med att han med den trovärdiga berättarösten sa att det var ett område mög hög kriminalitet… Öh, tror faktiskt inte det är mer där än på några andra ställen i Jönköping.. Kolla bara alla små miniBratz som snorta partypulver eller andra runda roliga tabletter… Det är också kriminalitet.. Eller?!

Så filmar de ju lite och så klart måste de leta upp en uppbränd bil, som de sen fick till att det vart en bomb eller något som hade sprängts…

Man ska inte tro på allt som visas, det är min slutsats. Ja, visst är Råslätt invandratätt men det behöver inte betyda att det är mer kriminalitet där än till exempel på Torpa.

Dock så gillar jag ändå programmet, så det blir inte någon bojkott där inte. Så visas när jag är ledig och inte arbetar så kommer jag nog fälla en eller två tårar igen (som jag alltid gör, då mammarika blivit blödig med åren).

Jo, igår så vart Thomas lite smått arg på Noel… Kommer inte ihåg varför, för det är lätt att bli det på en 6-åring som inte har någon som helst lust att lyssna på sina kloka föräldrar. Nåväl, klockan tickade ju på och jag tänk te att det är lika bra att sluta fred med Noel för annars kommer han aldrig gå med på att sova och sova måste han då det är tidiga morna.

Tyst vart det där inne, så jag tittade in för att se vad som behövdes för att få han glad igen. Då visade Noel mig en lapp, eller som han sa en ”almanacka” egenhändigt gjord. Där det stod mammapappa!!!

Frågade lite snällt om det var till mig… Nej, det var det inte för den här hade han gjort och skulle klistra upp på ”tapeten” där han jag stoppa han, så det fick bli bokhyllan. Den här almanackan är dock lite speciell, den är inte som alla andra tråkiga almanackor.

Detta är en almenacka som Noel skulle kryssa i varje gång pappa hade varit dum, alltså lite arg eller irriterad på Noel om nu Noel hade gjort något dumt. För har Noel gjort något dumt, så blir vi arga och då ska han kryssa i den och när den är full skulle han ha en extra 10 som han sa, eller en extra veckopeng!!!

Hur underbart smart får man vara då?! Så idag när han skulle lägga sig sa han: Mamma, jag har inte kryssat något kryss än idag, det betyder att jag skött mig… Bara älskar denna lilla finurliga varelse som står mig så nära om hjärtat. Det betyder ju också att verken jag eller Thomas har vart arga!!! GÖTT!!!!

Ledig dag gick fortare än fort. Har inte alls hunnit med vad jag hade tänkt, men jag är nöjd ändå. Banken hann vi och en frulle på Ikea hann vi med innan maken lämnade av mig för att åka till jobbet.

Lite tvätt innan det var dags för mig och Stella att gå ner till skolan och hämta hem mina små söta underbara favvokillar. Sen har vi alla tre varit hemma då det fortfarande är kallt och lite blåsigt. Fick mig visst en liten tupplur på eftermiddagen i soffan med, ögonen orkade visst inte vara öppna… De var gött det och det var framför allt en överraskning. Jag hade inte planerat in en tupplur, utan det vart mestadels husgöromål som vart tänkt… Men det är alltid roligare om det inte blir som man tänkt sig, sägs det i alla fall!

Nu sängen! Jobb i morgon och kvällen med!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.