En fantastisk dag!

 

En fantastisk dag jag var med om var den 8/4-2005. Det var då jag blev Fru Jonsson
alt
Vi valde en borglig vigsel på tingsrätten i Jönköping. Vi åt först middag på Amadeus sedan begav vi oss till tingsrätten. Det var de närmaste i familjen och Familjen Strandqvist som var med. Som Ni ser på fotot var vi en hel bunt ändå…
Jag var rätt nervös precis innan men det gick över ganska fort. Men vad jag glömde under tiden när jag var nervös (tror inte det var många som märkte mer än Mariette har jag för mig) var att jag hade glömt mascaran. Jag var hos min namne innan (Marika) för hon sminkade mig, men vi sa att mascaran skulle jag ta på själv vilket jag då glömde när jag kom hem. Innan besöket hos Marika var jag hos frisören och gjorde håret.
När väl middagen var över och även vigselakten gick vi hem till oss. Vi bodde då på den tiden på Slottsgatan så det var nära och bra. Vi satt och pratade en stund innan det var dags att åka upp till Björn och Siv som skulle vara barnvakt åt Liam. För på kvällen var det middag ute i Taberg vid Åsasjön. Ida och Stefan var värdpar åt oss och gjorde ett fantastiskt bra arbete! Tusen tack än en gång!!!
Vi hade bjudit in de närmaste och vi blev runt hela 80 personer ändå.  Kvällen flöt på med underhållning från värdparet, sång från Marika och även Eva, Catharina, Susanne och Carina. De bjöd på en super rolig sång de själv hade skrivit. Har sparat texten och tittar och skrattar åt den än idag. Vågar nog inte lämna ut den texten än… För många hemligheter i en liten text haha!!
Jag fick ett litet paket under middagen på festen som hade vandrat runt bland gästerna. När det väl var min tur att öppna detta lilla paket var det en liten lapp fastsnörad i en sax.
UPPDRAG! ”VISA NU ALLA DITT MOD & DIN STYRKA! STÄRK DE NYA FAMILJEBANDEN! 
KLIPP AV SVÄRFARS (GUNNAR) SLIPS & LÄGG I THOMAS FICKA”
Ja detta var jag ju tvungen till att göra, kan ju inte visa mig vek inför hela denna församling!!!alt Så här är bildbeviset… Svärfar, tur du inte tog den fina dyra sidenslipsen denna högtidliga dag!!! Stumpen har jag kvar i mitt album som jag sedan fick av Ida, väl bevarad.
alt
Vi fick åka efter en lång dag och kväll och sova på Scandic Hotel nere i staden, en jätte fin svit. Där stod det en korg med diverse spa artiklar samt ett gott härligt behövande nässpray.  Vi fick 2 morgonrockar med som vi fick ta med oss hem. De använder vi än idag, lika sköna nu som då men dock lite bleka i färgen. En liten flaska Champagne och en stor. Den stora till ett annat tillfälle för jag var ju gravid när detta skedde. Den lilla öppnade vi och smuttade på i champagne glasen som vi också fick i gåva. På glasen var det inristat våra initialer och datum. (Nu står de fint uppställde i vårt vitrinskåp i köket).
 
Jag vill än en gång tacka alla som var med och gjorde vår dag så fin! Den dagen glömmer man inte i första taget!
Kram Marika
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.