En flytt till landet!

Då var helgen över och för en gång skull tycker jag det har varit en helg där vi har hunnit med mer än mest!

Det började ju med den fullproppade fredagen, den var späckad men efter 18:00 tiden satt mammarika och pappa Thomas i bilen och var på väg ner till Ljungby. Vi kom rätt den här gången, men då var ju jag kartläsare så jag förväntade mig inget annat.

Det började med att vi satte oss i soffan och planerade lite inför vad som komma skall och till den planeringen bjöds det på lite cider och någon öl, precis så som det bör när det är en rolig helg tillsammans med svägerskan och farbror Bus.

Sen gick vi in till Ljungbys metropol, till restaurangen Charlies. Där har till och med Drottning Silvia och Kungen ätit 2008, det var stora rubriker på det. Alla tog vi olika rätter och alla blev vi mätta, så mätta att det var soffan och sängen när vi väl kom tillbaks. Sista natten i den stora fyran, sista natten i den lägenheten.

Morgonen kom dessvärre fortare än vad mammarika hade vela, inga barn och ända gå upp tidigt. Men vi hade ju ett uppdrag att utföra så det var lika bra att masa sig upp ur den mjuka sängen och göra sig redo för dagen.

Grabbarna, alltså Thomas, Stefan och Joel (en liten, men en seg liten grabb) började flytta alla de 101 kartongerna och möblerna som stod huller om buller. Anna började med att städa köket och jag tog toa nummer två.

Vid halv tio var det paus för fröknarna Björk/Jonsson för Anna var tvungen att öppna sin butik. Det hängde ju jag på för att se hennes lilla skötebarn. Så klart blev det en påse med sig ut och några hundra kronor fattigare, men det var ett ont måste. Vill ju kunna göra sig någorlunda snygg inför maken sin.

Sen till Ica Maxi och köpa en kaffe till mig, värdparet hade packat ner allt som liknade kaffe eller doftade någorlunda kaffe. Mammarikas kaffe sug måste dämpas, annars funkar inte mammarika och dt blir kaos i hjärnans alla rum.

Dagen rullade på, en lunch och sen städa och flytta så det rök om en. Men hårt arbete lönare sig, allt blev klart och vi kunde med gott samveta stänga dörren till lägenheten och åka ut på landet till det nya, fräscha huset.

Där hjälpte vi till att ställa i ordning lite så de kunde gå och lägga sig i en säng och gå runt utan att behöva klättra över berg av kartongen och annat… Det lönar sig att hjälpa till med att flytta och flyttstäda för då rensas det. Noel fick en fin cd spelare och Liam ett fint överkast. Det tackar mammarika och pappa Thomas för då de kommer att slippa tjatet från Noel om att han också vill ha en cd spelare.

Kvällen kom och vi var tvungna att lämna sällskapet i skogen för att dra vidare mot nordligare grader, en bit upp i Småland. Ja, vi drog hem till gräddhyllan för att lösa av syster Kitty som hade förbarmat sig över mina små guldklimpar. De sussade så gott när vi kom hem och sov fram till åtta tiden i morse.

Idag har det varit en strålande dag då vi har firat Kayleigh, men det får bli en egen liten blogg då hon måste få en egen från moster Icka.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.