En natt i juli…

 

En natt i tält och jag behöver semester ett par dar extra…
Allt började jätte bra, barnen somnade utmattade efter att ha hållit i gång en hel dag. De lekte jätte mycket med nya vännen Ludvig som förövrigt kom från Jönköping. Vi var på äventyrsberget där de fick leka av sig och vi gick lite små promenader.
Sen vid 22 tiden var det dags för en annan att krypa till kojs, det började ju komma mygg och det var allt lite kallt. Thomas somnade som en stock på fem röda och jag låg och försökte läsa i ljuset som började försvinna bort över horisonten.
Ja vid halv två tiden på natten började Noel gråta, jag var lite förvånad över att de inte vaknat tidigare för Stella har jäffsat när det har vandrat folk utanför. Men som sagt Noel vaknade av att han åkt ur sovsäcken och jag förstår att han grät för det var ingen värme direkt. Alla sov som stockar utna jag som tröstade Noel och fixade till så att han somnade om. När detta var klart så kom ju såklart kissenödigheten över mig så det var bara att ta på sig sina foppa skor och vandra iväg till toan i månskenet.
Väl framme så fick ju ögonen en chock av ljuset som lös upp toaletten och man blev ju inte mindre sömnig av både promenad och detta ljus. När jag var klar med mitt så upptäckte jag över min fasa att pappret var slut så det var bara att smyga sig ut och in till den andra toan och göra resten av jobbet.
Sen vandrade jag tillbaks för att åter krypa ner och stänga alla dragkedjor som verkade vara väldigt många just denna natt. Sen låg jag där rätt klarvaken och funderade över hur trött jag kommer att vara i morgon när jag sovit dåligt.
Under denna fundering måste jag ha somnat för jag vaknade med ett ryck av att Noel var jätte ledsen igen. Thomas sov åter igen som en stock, om han inte lurade mig och sov räv… Det lär jag aldrig få reda på. Men nu så petade jag på Thomas och sa att det var hans tur att krypa ut som en ål för att leta reda på alla dragkedjor för att komma in till Noel.
Efter lite pyssel och tassel så sa jag till Thomas att ta med Noel till mig så blir det lättare att trösta om det skulle vara något mer. Väl gjort och Noel somnade vid min sida och jag somnade med. Denna gång somnade jag nog djupt men det varade inte för evigt…
Nej nu vaknade jag av att Liam ropade efter Noel för Liam vaknade och såg att Noel var borta och var väldigt förtvivlad över detta. Då beslöt vi att Thomas flyttar över till Liam och jag och Noel sover kvar. Det var det bästa beslut som vi gjort en natt i Juli som jag kan komma på…
Men nu är det glömt och i natt tar vi nya tag och försöker sova som stockar..
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.