En sann kärleks saga!

 alt

 

Hur det började innan det började det?
alt
Ja, jag fick förklaringen på middagen som vi åt på båten Kung Sverker. Denna lilla fina båt tog oss alla ombord, denna fina lilla båt gav oss mat så vi blev mätta. Ja, kanske inte båten i sig utan de två TU som hade anordnat denna lill tur på Vätterns fina vatten.
alt
 
En fest, en kväll, en natt där några rastlösa såg varandra och fann varandra. En natt till musik, skratt och med goda vänner. En lång natt, en natt som slutade en tidig morgon med två nyfikna själar fann varann…
Hur det började?
alt
Ja, det handlar om två människor som möts av någon anledning ja rent av en slump. Denna slump har gjort så att så livet har förändrats för många människor. Dessa människor håller jag kärt och jag tänker på de både en och två gånger lite då och då.
alt
Efter att det börjar?
Ja, det var väl då som jag förstod att det var äkta kärlek och ingen lek. När det väl börjat så gick det lagom fort eller kanske fort med vissa bromsar i. Vad jag vet så gick de på moln en bra tid innan det blev officiellt. Men kvinna som jag är så hade jag det på känn…
alt
Under tiden innan de sa jag?
alt
Ja, det är en lång historia, en lång men bra historia. Denna långa historia delar jag bara med mig av lite. Lite lagom historia, en sann och innehållsrik historia. Det blev två underbara kusiner till Liam och Noel, det blev två små systrar till Melina och det blev två underbara barn till Farbror Bus och Anna. Inte bara det, det blev två små prinsessor till svärmor och svärfar, släktbanden brer ut sig.
alt
Ett hus, ett studsmatta, en gunga inomhus och en platt tv. Det kanske låter lite Svensson men man ska icke dra förhastade slutsatser. Detta är inte någon vanlig Svensson utan en ovanligt härlig Svensson. Det som gör de till en lite mer ovanlig Svensson är att de odlar flugsvamp intill den lilla dammen. Om vi nu ska kalla det damm, jag själv är van vid att dammar är stora. Så stora att man kan paddla kanot i dem, eller simma runt så att man blir trött i armar och ben.
alt
Men de har en dam och intill dammen en röd fin och väldigt stor flugsvamp, ja om de har fått ut den vill säga. Är den kvar inne så är de otroligt ovanliga som odlar flugsvampar bredvid platt tvn. Men det är inte bara en Svensson familj, utan det är en familj som visar respekt för varandra och som värna om varandra. En Svensson som delvis var Jonsson som nu är Jensen. Ja, kärt barn har många namn!
alt
Till kyrkan de kom och vad de sa?
alt
Den 8/8-2009 så skedde det många har väntat på…
alt
Niclas gick in i kyrkan med en rosa ros i sin ficka. I handen hade han en vit servett som var väl behövlig denna dag som bestod av sol och härliga människor. Jag tror inte att det var någon som inte kände av värmen och kärleken denna vackra dag.
alt
Efter en stund kom musiken alla väntade på bröllopsvisan, portarna slogs upp med ett sus och de som kunde vred huvudet runt i 180 grader…. Där stod hon, prinsessan Niclas väntat på i vacker klänning som hängde långt ner till maken. Hår som glänste bättre än all reklam för schampo som finns på tv. Sakta men bestämda steg tågade Mia in med sin pappa vid sin sida en stolt sådan! Det såg jag lång väg att detta hade han väntat på, den dagen hade kommit när hans lilla flicka för gott skulle bli någon annans ögonsten.  Detta var dagen då alla säger JA, detta var dagen då de två blev Tu och sa JA!
alt
Prästen läste upp det som tillhör denna dags ord och det var dags att säga efter. Inte ett darr på rösten inte ett litet skorr, de visste vad de vill och det blev som de ville. De tittade in varandras ögon så som man gör när man är förälskad, så som man gör när man tycker om någon. När två blir ett, när dessa två blir en riktig familj inte bara utåt utan även på papper och inför Gud.
alt
Efter det stora steget och kvällen?
alt
Vita servetter är bra att ha, det fick Niclas erfara denna dag och tur var det att han hade en med sig. Ja, det är faktiskt inte var dag som man säger Ja inför Gud eller annan lagman och jag vet att det är nervöst för jag har varit där en gång med. Så lite hjälp av en vit servett är bra att ha och smart var det av Niclas att smyga ner en i fickan denna dag.
alt
Efter detta så var det ett fint dop som Stina fick, Melins den stora vackra stora systern läste upp en fin dikt till Stinas ära och det tyckte jag och Thomas var strongt och vågat. Det är det systra är till för att finnas för små systrar och familjen.
alt
Nu vart det lite mer avslappnat, nu vart det lite mer skratt och leende för nu var det över och allt gick som planerat. Bruden ville ha brudgummen och brudgummen ville ha bruden, inga fnurror på tråden och nu börjar livet som Gift!
alt
När dopet var till ända och några ögon var lite våta så var det dags att gå ut ur kyrkan. Där väntade den fina svarta bilen som körde dessa Tu till Kung Sverker, den lilla fina båten som gjorde oss både mätta och glada. Den lilla båten som puttrade runt i flera timmar tills skymningen sågs vid horisonten. Tills läpparna av alla kyssar som blev var ömma. Tills maten var slut, tills sången tystnat och tills tröttheten kom över En.
alt
Barnen var glada för det fanns gott om godsaker, både för stora och små. En liten kasse till var liten guldklimp fanns det och en liten godsak att stoppa i både liten och stor mun. Dagen gick även i nallarnas gosiga kramars dag, det var en nalle till var och en, en stor till de små och en liten till de stora precis som det ska vara.
alt
Vad hör till när man åker på Vättern? Så klart lax, en mycket god sådan. Barnen, ja de fick annat att äta något som passade så mycket bättre. Tänk vad gillar barn? Köttbullar och makaroner och det var det som det bjöds på, har jag inte sett helt fel så tror jag att det slank ner en liten köttbulle även till stora barnet Thomas som förövrigt är min kärlek.
alt
 
Den stora tårtan eller de stora tårtorna som stod på hög. De var så fina jag trodde faktiskt svärmor gjort de men så var inte fallet. Efter denna delikata middag och förrätt så passade perfekt med en söt avslutning till kaffet.
alt
Några tal och musik avslutade färden, men vad jag vet så har Niclas och Mia bara börjat sin färd…
alt
Familjen Jonsson i Jönköping vill tacka för en fantastiskt dag som vi fick dela med Er!
alt
Jag önskar Er all lycka i framtiden och många härliga år tillsammans. Nu får Ni skapa ett album där Två blev Ett. Detta album har inget slut utan var dag som kommer har en ny början när solen gry.
 alt
 
alt

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.