En skön sovmorgon!

Jamen det har ju varit en bra lördag trots en make som har så ont det första trallalapillrena sluta värka…

Ett kalas är avklarat, Alice min lilla söta underbara Alice har haft sitt 17:e kalas nu och det var lika kul att fira det i dag som de andra 16 jag firat. Hon bl3ev toppen glad för de små ansiktsjox hon fick av oss, så det ar ju skönt att presenten vart godkänd.

Men innan den 17:e födelsedagen gav Liam och Noel mig och Thomas värsta sovmorgon. 9:53 kom de in och tyckte det var tid för oss att knata upp. Men innan vi gick upp fick vi ju morna lite så inte hjärnan hamnar på fel plats. Så himla skönt med en lugn morgon och förmiddag, inget stress och inget hit och dit.

Frullen fixade Thomas fram medans jag knatade ut med en trött Stella i det skitdåliga vädret, fast jag deppade ju inte för det… Nej, det kan man ju inte göra när man har fått en så fin morgongåva av sina barn som en sovmorgon.

Thomas har haft en förmiddag med att bygga ett piratskepp med barnen, det var många delar så de blev inte riktigt klara än. Detta lilla piratskepp av trä har Liam sparat i snart två år… Så det är inte dumt att spara lite pyssel till dagar d å det är dåligt väder ute. De tog även fram lådan med 101 experiment, men Thomas tyckte det var lite för svårt för de än. Det fick de i julklapp av Thomas förra året, så det var inte sparat lika länge som piratskeppet…

Ja, efter kalaset vart vi hembjudna på makaronen och köttbullekvällsmat hos Kamilla och Addie. Barnen passade på att ge varandra ett litet, litet paket var som de gladligen öppnade. Liam sa nämligen i bilen ner till dem att han inte trodde han skulle få några paket av Tomten i år… Men ack så fel han hade.

Ja, ibland så har jag en vag aning om att Tomten kan tveka lämna över några klappar till Liam och Noel, de är ju i luven på varandra hela tiden. Det hinner ju inte redas ut en konflikt innan det har uppstått en n y. Till slut vet man ju inte som mamma vad det är man ska reda ut… Ugh!

Men det är väl så det ska vara antar jag när man är en kille på 6 och en kille på 7 år. Rivaliteter om allt, den sanna millimeterrättvisan kommer fram för att stanna. Ja, i alla fall hos oss på gräddhyllan.

Thomas åt i och för sig inte kvällsmat med oss andra, han avstod stuvade makaronen och stekta köttbullar nere på mjölkdisken. Fast inte deppade han för det, nej han skulle ut och äta julbord med jobbet för 73:e gången den här månaden. Tycker nog att han äter ute mest hela tiden. Fast den här gången vart det inget som rann som slank ner, så i morgon är det inte någon ”Stackars pappadag”, för nu knaprar han ju trallalla och lite annat smått och gott.

Nepp, några rader i boken innan släcka ner ögonen!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.