En söndag!

Idag så tog jag beslut på att vi skulle besöka Grännaberget och det var positivt hos här hemma och familjerna Espeset/Holmberg och Persson/Murangurak ville jätte gärna följa med.

Så vid tolvtiden for vi iväg och solen med oss. Väl framme så intog vi ett bord, eller tre små bord som vi sköt ihop så att alla kunde sitta tillsammans. Detta var dock inte populärt hos servitrisen som verkade ha vaknat på fel sida eller om bara hade en väldigt jobbig dag. För att få henne att le krävs nog en hel del och vi lyckades inte även om vi hjälpte henne när hon räknat fel. Men jag hoppas att nästa gång så är hon lite gladare eller ny personal.

Men nu intog jag årets första macka och denna gång testade jag räk/laxmackan som jag blev positivt glatt överraskad av. Barnen ville ha köttbullemacka och festis så det fick de och Thomas valde en helt vanlig räkmacka med läsk. Alla vart nöjda och när vi satt där och åt som kom vi på att efter detta så skulle vi fara ner till Gränna och inta denna lilla sommar by som är så populär. Vi köpte med oss lite polkagrisar som barnen så gärna ville ha.

altalt

Alla barnen sprang till dansbanan för att se på stången men musiken fick de vara utan…

alt

Liam och Noel tog sig en sväng om, jag tror att Victoria pratade om att hon och Lousie hade sjung lite så det måste ha varit här de gjorde det för de ser ut att hålla takten. Noah ville springa runt och leka och Noel försökte att hålla samma fart men kommer nog lite efter…

altalt

Efter detta lek pass var det dags att gå tillbaks till bilarna för att åka ner till Gränna och kolla läget bland alla turister som rör sig på gatorna och de små randiga grisarna. Barnen sprang på ett troll som faktiskt var rätt så snäll och som inte hade varit hemma hos oss och rivit sönder Noels tapeter eller slickat på Noels säng. Så därför gick det ju till och med att hälsa på det här snälla trollet…

alt

Sen gick vi ner till hamnen för att åter njuta av sommaren som var med oss denna dag och vad passar bäst en sommar dag om inte glass. Glass i stora lass till oss alla och en kaffe till mamma Marika så att huvudet skulle hålla sig i form.

 

altalt

alt

När vi skulle gå mot bilen hem igen så började Noel bli lite sjuk. Ja, den där konstiga sjukan som gör så att han inte kan gå för benen inte orka. ”Latmasken” föll på Noel som en raket smäll. Tur var att Victoria hade en stark rygg och ville konka runt på Noel så att inte han blev kvar i hamnen när vi andra skulle gå mot bilen…

altalt

Det är rätt högt upp ändå när man är där nere, och det är rätt långt ner när man väl står där uppe och tittar ner…

Men på väg mot bilen kom Noel åter på att han ville åka i Jons skrutti bang bang hem till oss. Så Noel rusade fram med sina ben som nyss hade varit allt för trötta att gå i en väldans fart. Sen höll han sig intill Jon hela vägen fram och för att vara riktig säkert på att inte Jon skulle försvinna från hans sida så tog Noel Jons hand och höll hårt.

alt

Även Liam blev lite trött men det fixade Jon lätt som en plätt. Även Victoria ville testa på hur det var att sitta högt eller var det bara för att kolla om pappa Jon fortfarande orkade bära?! Ja, det lär vi aldrig få veta…

altalt

Och får jag säga det själv så är det inte så stor skillnad på utseendet när det gäller stränderna på Cypern och Vättern, eller??

altalt

 

 

 

Ja, jag räknar så klart inte med värmen för där viker jag mig… Klart varmare på Cypern än Vättern…

Vad solskenet är för blommorna är leendet för människan.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.