En solig vinterdag 2009 & en grann gran på gräddhyllan!

 alt  alt

Minus 19 grader och stålande sol…
… Det är var vår dag började med, ja nästan. Först kom Ida, Siri och Sebastian med färska frallor strax innan 8 i morse. De bidrog med lite gott till frukosten som och vi resten, det var ägg, skinka och massa annat gott som kom fram på bordet. Väl klar med frukosten så putsade Jonsson sina tänder och efter det byltade vi på oss massa goa varma kläder för att sedan resa ner till torpet.
alt  alt
 
alt  alt
Framme vid torpet kom den strålande härliga solen fram och graderna sjönk ner till – 13 tror jag och efter hand så blev det nog allt lite varme än då. Tog en rundtur med Ida och visade vårt lilla kalla torp för där fanns det inte någon värme nu. Efter detta gick vi till pappas hus för åter en rundtur och en go kopp kaffe till mina nybakade lussekatter som jag tog med mig idag. Pappa blev super glad över lite liv i stugan.
alt 
De små stannade ute en stund och när energin började sina kom de in för att äta lite pepparkakor och en lussebulle. Till och med Pelle hunden blev sugen på en liten katt och mumsade i sig en när Ida inte såg… Måste fjäska lite för de små fyrbenta lite med nu innan jul så att även jag får mig en klapp eller två.
alt  alt
alt
Nu dags att ge sig ut i förmiddagssolen för att samla ved till brasan som vi skulle ha till korven och pinnbrödet Thomas kämpade så med igår. Så in i ladan där jag vet det växer ved efter att Anna och jag slet i somras. Nu kan man säga att veden har värmt mig två gånger, först vi intagandet av veden och sen vid eldningen. Hade jag klyvt ven så hade den värmt mig tre gånger men det kan jag inte ta åt mig äran för utan min kära svärfar får allt ta på sig den kungakronan!
alt  alt
Efter detta gick vi runt sjöarna på mina små ägor och det tog lite tid för det fanns mycket att titta på och tittar men genom ett barns öga är det jätte spännande. Första stoppet var vid trädkojan och där blev vi fast ett tag. Alla de små ville ju så klart klättra upp och undersöka vyerna från ovan. Men även detta lilla äventyr tog slut och färden fortsatte till den nya dammen.
alt  alt
alt  alt
Där var det mycket spännande och det som var mest spännande var om isen skulle hålla för alla när vi skulle gå över till andra sidan där den lilla bäcken delar gångbanan… Jo, det gjorde den med det knakade rejält och nyfiken som min kära make är måste man ju hoppa lite på isen. Men Thomas kom rätt snabbt upp på säkra land när det smällde till på isen och de små började ropa högljutt att ”skynda pappa”.
  alt  alt
alt
Efter detta gick vi vidare och ända bort till ladan borta vid Lars och Torborg för att leta reda på ett skrivbord som har gått upp i rök. För det är borta och det har nog gått upp i rök för det fanns ingenstans… Få se om skrivbordet kommer fram till sommaren eller om det är ”poff” borta för gott!
alt  alt  alt
Hem igen och nu var blodsockerhalten låg hos Liam, ja jag tror att den sjönk hos alla så fram med korven och degen och börja grilla. Nu var det perfekt glöd i elden. Den nya grilltunnan var perfekt och smidig, varför har vi inte kommit på att göra en sådan här tidigare?!?!
alt  alt
Det slutade med att de små började frysa så efter korvstoppning så gick de in och jag och Thomas kom efter en stund. Det var lite vi skulle fixa undan med elden och alla tidningar som vi burit ut för att elda med. Kaffe och liten pepparkaka smakade bra efter en dag ute i det fina med dock så kalla väder.
alt  alt
Det måste jag säga att detta var nog den finaste vinterdagen i år och jag hoppas på fler sådana dagar för nu har jag fått mersmak av sol och snö.
alt  alt
Men det bästa av allt var ju att vi fick hem vår fina gran. Nu står den här grann i vårt hem, barnen har hjälpt till att pynta den så fin. Det hjälpte inte att tala om för de små 100 gånger att det skulle vara röda kulor i granen, för de hittade jätte många så det är en salig blandning. Men är Liam och Noel nöjda med granen så är jag det med för det har varit en toppen dag och jag ser fram mot flera sådana dagar. Det var väldigt kul att trion Strandqvist var sugna på lite mer skogsluft än den de redan har i Knivshult. Men även skogtroll som De vill väll se en underbar trollskog i Karlslund!
alt

alt  alt

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.