En spontan middag här…

 

En lång dag har gått till sin ända och det är snart dags att sluta ögonen för att åter inge vakna upp till en ny dag med många nya möjligheter. Strax innan halv sju i morse satt jag på kontoret och försökte läsa in allt som gått mig förbi dessa två veckor jag varit borta från arbetet och min hjärna blev helt fullproppad av information och det lilla guldfiskminne som jag har så har jag nog redan glömt över hälften. Det är så illa att mitt minne har fortfarande gått och gömt sig så nu har jag till och med gått ut med till mina närmaste att de inte får bli irriterade över om jag missat något.
Men nog talat om mitt korta och bortglömda minne och till den roliga dagen som varit. En dag på jobbet idag gick fort och det måste ha betytt att det har varit en bra och rolig dag, vilket jag faktiskt tycker. Sen spelar det nog stor roll att jag behövde ett brake från min hemmiljö för ett tag kände jag mig som en heltidshemmafru och det är jag verkligen inte.
Vid strax efter 16 tiden hämtade Thomas upp mig utanför kontoret för de hade även Thomas lutat för dagen och vi tog sällskap hem och hämtade upp mina två helt underbara pojkar, nu hade jag faktiskt fått tid att sakna dem och Noel var så rar att han gav mig en spontan puss på kinden, det älskvärt det.
Idag har jag haft en liten spontan middagsbjudning som blev till sent i förra veckan, ja det var så att Sussi var så himla sugen på att ses för nu hade tiden rusat iväg och det var allt för länge sen. Så då blev det att vi hamnade här hos oss och jag stod för maten. Catharina, Eva, Susanne samt Saga och My och så klart jag och Thomas med våra små med.
Thomas ville absolut stå för lagandet av maten och idag motsatte jag mig inte utan han då med att plocka undan lite och fixa lite lek med barnen innan gästerna kom. Jag är förvånad över att Liam och Noel orkade så länge som de gjorde idag med tanke på att det har varit vakna sen 5.45 idag. Men när väl Saga och My dök upp och de ätit så satte sig alla barnen och tittade på Madagska 2 utan att bråka eller stöka, så skönt.
Maten var toppen god, lika så sällskapet och när allt är på topp upptäcker man att tiden inte har stått still utan pinnat iväg till tidigare eller senare kväll beroende på vem man fråga och för mig var det den senare delen som vi hamnat… Alltså senare kväll nästan 21 och de var dags att bryta upp från vår lilla kvällsbjudning.
En god gryta med färskpasta stod på bordet och efter maten reste sig kocken (Thomas) och plockade undan allt samt serverade oss damer kaffe på maten vilket var pricken över i:et som man så fint säger. Nu var det ju inte någon utöver det bästa som var planerat så det var en slät kopp kaffe som bjöds på idag och det var heller inte något vin utan helt vanlig julmust. Japp, julmust bjuds det på ända fram till påskar här.
Min make hade på något konstigt sätt råkat eller vem det var vet jag inte och vill inte veta heller beställ allt för mycket julmust så det finns massor att köpa så nu försöker vi hjälpas åt här hemma och köpa hem och bjuda på så det ska ta slut någon gång… Hehe… nästan i alla fall…
Men nu ska jag snart hoppa i säng för en hårt arbetande kvinna som jag varit idag är helt slut nu efter detta. I morgon har jag ledig från jobb och jag har sagt till på förskolan att Liam och Noel får ledigt med så de får vakna utan att bli väckta efter den här långa dagen.
Efter frukost var vi välkomna ut till Knivshult för att leka lite och vi blev tillsagda att ta med snowracern så det blir nog lite pulka åkning kan jag tänka mig. Thomas kommer att vara i gruva så det blir jag och barnen som kommer tillbringa förmiddagen ute i skogen….
Men nu natti natt och på återseende!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.