En tidig morgon i juli…

Ja på tal om sovmorgon så kan jag ju inte skryta med att jag fick någon idag. Fast mina små barn kan jag inte heller beskylla för att ha väckt en stackars trött mor. Utan det började nog redan i natt och idag när jag vaknade vet jag tiden…

Det började 00.50 av ett mess som jag vaknade av, men jag var allt för trött för att överhuvudtaget titta på det. Men jag vaknade till och sen hade jag lite svårt att komma tillbaks till den där riktiga tunga natt sömnen, så jag hörde hur det regnade och det regnade mycket i natt.

När jag väl började komma in i en slags dis eller en djupare sömn vaknade jag åter igen av ett annat ljud. Detta ljud var väldigt störande, det lät som om vi hade fått in en Grizzly björn. Först låg jag helt stilla av skräck för jag vill inte bli björnmat, inte ens åt den sötaste lurvigaste björn i hela världen. Men efter ett tag så hörde jag detta ljud väldigt nära mitt öra och inte kan den där stora björnen ha klampat upp i sängen utan att jag skulle känna det. Så då tänkte jag för mig själv att nu kan jag röra mig utan att bli mat åt en hungrig björn.

Jag vände mig lite försiktigt om och det fanns inte någon björn utan en Thomas som drog stockar för fullans hus. Undra vad denna man drömde om för det hjälpte inte att peta på han utan jag fick mer ta ett sådant där grabba tag för att överhuvudtaget få lite liv i han så att detta läte skulle försvinna en aning….

Nå väl efter denna händelse vet jag inte vad klockan hade blivit slagen och jag tänkte att nu måste jag få sova en liten, liten stund innan alla andra börjar vakna till liv. Jag somnade faktiskt om och jag somnade gott. Men denna lilla sömn var dock kortvarig och jag insåg att det var lika bra att gå upp och göra världen osäker med ett uruselt morgon humör…

När Thomas gick upp störs jag inte för det är jag så van vid men när telefonen ringer innan sju då vaknar jag och jag blir inte glad. Det var en gubbe i vår bostadsrättsförening som började tjata om sin bortappade ”tag” som han på något konstigt sätt hade funnit igen och ville tala om detta. Ja ju tidigare desto bättre tydligen, det var då jag gav upp och gick upp. Då kom Liam och ville gosa lite så det gjorde vi och sen var det dags för barnkanalen.

Men nyfiken som jag är så kollade jag ju mitt mess jag fick i natt. Det var från min systerdotter Alice som hade skickat ett mess som löd: ”Vaken? Viktigt!”, så jag tog upp telefonen och ringde upp henne vid halv åtta idag. Det svarade en väldigt trött tonåring som inte hade en aning om vad det var som var så viktigt. Det kunde ha varit datumet på semestern men hon var inte säker!?!?

Ja, så det var min önskan om en sovmorgon. Men i morgon ska jag allt göra ett nytt försök, skam den som ger sig!!!!

 

 

 

Det finns ingen så fattig att han inte kan hjälpa och ingen så rik att han inte behöver hjälp.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.