En, två & tre öl & Ikea kanske kommer??

Nu har kvällen kommit så långt att det är dags att ta adjö till både dator, tv och soffan. Fixa lite sen pladask i säng. Undrar hur det är för de stackarna som alltid jobbar 8-17, så vill jag verkligen inte ha det. Känns som om man kommer hem, fixar det som måste fixar för att sedan sova tills nästa dag då allt går i repris…

Nej, jag är glad för mina arbetstider och min frihet att kunna välja lite efter önskemål. Även om det inte alltid är så kul att arbeta helg eller kvällar så väger det inte upp att sluta för att jobba 8-17. Nu kan jag i alla fall vara ledig lite då och då mitt i veckan och även ha lite sovmorgon och inte behöva stressa upp hela familjen.
 
Fick ett mejl från Ikea idag om vår bänkskiva som vi reklamerade för ett år sen… Mmm bra jobbat va, ett år?!?! Ja, nu kommer det åter igen till det som har tagit sådan tid. De skriver att vi kan hämta ut nya skivor men inte vem som ska göra jobbet. Vi har inte tid och det är ett svårt jobb att utföra för förmodligen kommer hela vår diskho att knasa sönder i ett byta och det anser vi att Ikea ska göra för det var deras vara från början som inte höll vad det lovade.
 
Det ska bli spännande och se hur lång tid det tar den här gången för det, sist slarvade de bort till slut vårt klagomål och därför har det tagit ett år för det. Vi fick skicka in ett nytt foto och som tur är har vi sparat alla ordernummer och mejl så vi kunde intyga att vi har skickat in. De skylde på att det kan ha varit en gammal mejl de uppgav och därför har mejlet kommit på villovägar.
 
Jag älskar Ikea men jag tycket det är skamligt att de inte kan ta tag i en så enkel ska och skicka ut en snickare och fixa till problemet. De har gjort det åt andra och till oss sa de att vi fick göra det själv.. Hmm konstig!!!???
Har fixat lite roligt inför vår träff på jobbet som jag och Lotta håller i den här gången, skönt att det är klart en sak till att stryka på att göra listan!!!
 
Ska plocka fram kläder till barnen och till mig, ta fram en matlåta som jag kan ta med mig till jobbet och sen är det klart. Tror inte att det är något mer som ska göras innan jag kan somna… Jo en sak till, måste ju ringa och säga ”gonatt” till min kära make.
 
blev väldigt full i skratt idag när vi gick till bilen klockan 6 i morse.. Möter en som troligen också ska till jobbet så tidigt. Just när vi möts säger Liam högt till mig: Mamma är pappa i Norge? Ja säger jag det är han var av Liam frågar vidare: Dricker han öl där eller?? Lite pinsamt tycker jag allt att det var… Men så är barn inga hämningar där inte och förmodligen dricker säkert Thomas både en, två och tre öl i Norge.
alt
 
Så med de orden får jag väl avsluta den här dagen och säga trots allt så har det varit en bra dag!
 

Olyckshändelser är konstiga saker. Man råkar inte ut för dem, förrän man råkar in i dem.

 

 

 

Och för Er som inte vet vad öl är och kommer ifrån…

Öl är den äldsta kända alkoholdrycken och har producerats i uppskattningsvis 7 000 år. Det första ölet skapades troligtvis då stärkelse– och sockerrika bröd blöttes och jäste i kontakt med vilda jästsvampar. Den moderna bryggeritekniken utvecklades i huvudsak i kloster under medeltiden och de största tekniska framstegen i industrialiserandet av bryggprocessen skedde under 1700- och 1800-talen. Bryggeriindustrin är idag en multinationell miljardindustri med Kina som största producentland. [1]

Öl bestod ursprungligen av jäst, vatten och stärkelsebaserade ingredienser, i huvudsak malt men även vete, ris och majs. Humlens angenäma effekter upptäcktes under slutet av det första millenniet efter vår tideräkning och idag är humle en av huvudingredienserna i de allra flesta ölsorterna. Andra ingredienser kan vara potatis, kryddor och socker. Det finns flera olika öltyper, såsom spontanjäst öl, ale, lager och veteöl. Vissa öltyper är även regionspecifika och produceras utifrån de förutsättningar som finns i regionen. Processen kallas för bryggning. Idag produceras även ekologiskt öl och alkoholfritt öl. Liksom med andra alkoholhaltiga drycker kan måttligt intag av öl ha vissa positiva hälsoeffekter, medan de skadliga hälsoeffekterna av alkoholkonsumtion är långt fler.

 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.