Ett axplock av allt underbart som jag får höra som mamma!

hjärtaDet var hugans vad helgen går fort, fort och fortare…

Blev lite full i skratt här innan när jag satte mig i soffan och pustade ut efter en lång dag. Liam sa till Noel att han skulle gå in till sin dator och spela lite med han, men Noel sa att han inte ville utan att det räckte för idag med datorspel… (Noel var mammig), bara det blev jag full i skratt av, men på det så sa han också att han nu behövde sitta i soffan och faktiskt bara vara och slappa lite innan det är dags att lägga sig (låter nästan som mig).

fem myror är fler än fyra elefanterSå jag och Noel satt där och på tv-rutan var det ”iCarly” något barnprogram som går på ”Nickelodeon” m vilket Noel tycker är rätt roligt att se  på (inte jag då så värst mycket) så jag satt snällt och lät han titta på detta hemska barnprogram. Men så frågar Noel mig vad jag tittade på för barnprogram när jag var liten… Skitkul fråga ju, för när jag var inte fanns det ju massor av bra barnprogram, så jag nämnde några så som ”Dunderklumpen” ”Fem myror är fler än fyra elefanter” och ”Jalle och Hjulius” varpå Noel säger (höll på att falla av soffan av förskräckelse) -Mamma, men de barnprogrammen var väl inte lika värdefulla som det här?!?!

Öh, värdefulle… Alltså, det går ju inte att jämföra dagens barnprogram med gårdagens barnprogram. Våra hade ju ett syfte, inget våld, massor av lärdom och helt enkelt bara bäst ju!!! (Men det sa jag inte).

Ja, det var ett axplock av allt underbart som jag får höra som mamma till världens bästa barn, visst är det underbart och fantastiskt!!!!

jalle och hjuliusHelgen har vi tillbringat mest nere i paradiset. Mycket bad, mycket bastu, mycket mys, mycket god sömn… Kan inte klaga på något när jag tänker efter, inte ens att det mullrade och åskade i lördags eftermiddag-kväll. För vi hade ju det så mysigt, vi som var där. Kära vänner som Outi, Ida, Stefan och alla barn och fyrbenta. Fullt hus med skratt och kärlek och d¨å spelar ju vädret absolut ingen roll (fast ska jag vara ärlig gillar jag regnet som kommer mellan solen, för då växer svamparna upp och blir till guld).

dunderklumpenI morgon är det ny start… Nytt i gruvan, ny arbetsgrupp, precis som om jag börjat på ett helt nytt jobb vilket ska bli spännande och även lite fjärilar i magen. Mycket nytt som ska klaffa och jag och Johanna (arbetskamrat) har haft på våra huvuden att få ett fungerande schema som ska funka i praktiken, det gör mig lite nervig allt…

Huahua, tidigt börjar jag med, så det är väl lika bra att palla sig till kojs och få några timmars sömn innan gruvarbetet kör igång på allvar!!!

Sov gott alla där ute!!!

 

hämtap.s på tal om något gammalt (inte jag och inte Outi nu då) så kom jag och Outi på när vi satt i bilen i morse på väg till Huskvarna hundklubb lite gamla ord som vi använde när vi var små… Ett ord som användes flitigt och som jag aldrig har hörts använda nu på äldre dar är ”GROBIAN”… Någon mer som använde det ordet?! Ett annat var ”PLOMPA” som betyder plånbok, ett annat för toalett var ”TJOTTAHEJTI” varför man nu sa så!?! och sist men inte minst ”TJOLLEN” som då var kiosk…

Kul kuriosa!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.