Ett klirr & det var inte jag?!

 

Mycket märkligt med saker som trillar ner av sig själv, undra om det är trollen eller om det helt enkelt spökar hos oss. Thomas var i väg innan för en stund sen och barnen hade lagt sig och så hör jag ett klirr. Ett sådant klirr man hör när porslin går sönder och jag flyger upp ur soffan och försöker lokaliserar vart ljudet kommer ifrån.
Mycket riktigt var det porslin som var krossat och jag ser ett ljussken inne från Noels rum och det var där jag fann det krossade glaset på golvet samt Noel sittandes bredvid. Noel lampa hade flugit eller rättare sagt ”bara trillat” som Noel så fint sa. Jag sa till Noel att det är omöjligt för en lampa att ”bara trilla” men det hade den gjort och då tillade jag med skarp stämma att Du ska ligga i sängen så vad gör Du på golvet… Genast så kom det ett lite ”förlåt mamma, det var inte meningen”. Det var det säkert inte heller men det innebar lite merarbete för mig. För Noels matta kan det gömmas många glassplitter i och mycket riktigt hade det gjort det. Men det bästa av allt nu har Noel ett dammfritt golv så där behövs inte dammsuga på någon dag nu…
Har tittat på ”Blåsningen” nu och jag fick faktiskt skratta mer i dag än vad jag fick göra förra gången. Så nu kan jag lägga mig i sängen med ett leende på läpparna som man så fint säger. I morgon är jag ledig men på tisdag ska jag jobba igen och det känns skönt för nu har jag varit hemma allt för länge känner jag, till och med Thomas reagerade på att det var länge sen jag var på jobb… Så nu får det inte bli några sjuka barn mer!!!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.