Evy Palm, bra kämpat!

Mästarnas Mästare, tre ute och idag vart det ”Evy Palm”


Evy Gunilla Palm, född den 31 januari 1942 i Lidköping i Sverige, är en svensk långdistans- och maraton löpare. Hon har bland annat vunnit Göteborgsvarvet, Tjejmilen och Stockholm Maraton. Hon springer fortfarande milen på under 50 minuter.

Förra söndagen var det:

Robert Prytz


Robert Klas Göran Prytz. Född 12 januari 1960 i Malmö, före detta fotbollsspelare. Han gjorde 56 A-landskamper och 13 mål och vann svenska dagbladets bragdguld 1979 efter Malmö FF:s final i Europacupen och belönades med guldbollen 1986.

Förr förra var det:

George Scott


George Scott föddes 20 december 1966 i Liberia, är en svensk boxare som tog OS-silver 1988 och 5 SM-guld innan han blev proffs 1991. Han blev den 7 oktober 1995 världsmästare i lättvikt då han vann WBU-titeln efter seger mot Rafael Ruelas, USA i en titelmatch på Bahamas.

Vet inte vem jag egentligen håller på för jag gillar hela bunten. Sen finns det någon som sticker ut lite mer så klart och sen finns det ju en del man känner har funnits i ens uppväxt. Den jag tänker på är ju Ingmar Stenmark, alltså han vann ju så de till och med fick ändra reglerna, det är historiskt!!!

Evy Palm, vilken fantastisk kvinna. Är allt lite avensjuk för det är inte bara att springa på så där som hon har gjort och gör. Började sent, seg som bara den. Ja, det är en som man ser upp till och det var kul att se henne kämpa ända in i det sista.

I väntan på nästa program…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.