Fastfrusen näsa på fru Jonsson!

Första andetaget utanför dörren idag och mina näsborrar frös fast i inneväggen… Så kallt har vi det på gräddhyllan!!

Fick truga på barnen fuskkrage för det är svårt för en 5-åring att förstå att istiden har kommit och att istiden verkar vara bestående. Inte nog med kylan all snö som gör vägen till förskolan som en farlig turné.
Fanns ju inte en möjlighet att gå på gångvägarna utan det var bara till att traska på vägen och nu är vägen inte bred, den är smal så när två bilar möts kan man se gnistorna som blir i plåten när de möts och på den vägen måste vi gå.
Så när bilarna kommer fick vi slänga oss upp i en snövall som värsta bowlingklot för att inte bli överkörda av bilarna. Inte nog med det Noel som fick för sig att han var allergis mot solen (hur man nu kan bli det) var tvungen att absolut ha mössan nerdragen över ögonen så att inte solstrålarna skulle nå ögonen. 
På detta vis fick jag då leda Noel genom den nya hinderbanan fram till förskolan. Väl framme hade plogbilen glömt att skotta parkeringen till personalen vilket resulterade i kaos på den lilla plätt där alla föräldrar ska stanna och släppa av sina barn så även där fick vi slänga oss upp i vallarna för att undkomma att vi påkörda…
-19 grader visade den fastfrusna termometern, inte undra på att mina näsborrar frös fast. Solen tittar fram och det är ju positivt men annars så vet jag faktiskt inte längre om jag tycker det är så mycket kul mer med snö. Har liksom fått lite för mycket av det nu så man tappar gnistan. Det är ju inte som innan jul då man log varje gång det snöade och jag tyckte det var hur mysigt och kul som helst.
Thomas sa igår att han tycker det är kul att det snöar fortfarande och jag sa allvarligt till Thomas att jag faktiskt inte kan se det roliga i det längre… Det lustiga var sen att han gick här hemma och svor över att det inte har varit någon och skottat på vår gård och då kunde jag inte vara tyst.. Men Thomas, det är ju jätte kul med snö så ut och pulsa, le och var glad… En iskall blick fick jag, med en lite gnutta kärlek!
 
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.