Finns bara ett ord ”TACK”

Nu är julen över…

Så mycket förberedelse för den korta tiden, är det värt det?! Jamen, så klart att det är. För som jag sagt tidigare, julen är barnens helg (och vuxna barn) så visst är det värt allt slit.

granarI år hade vi ju inte så mycket att stå i när det gäller mat, vi fick lotten att fixa det som finns att köpa färdigt. Typ lax, sill och annat smidigt. Så därför måste jag tacka och innerligt till Er som fick stå vid spisen.

hjärtanDe som fick stå vid spis och som ska all heder är finaste svägerskan Anna, sicken goda köttbullar och inte tala om revbensspjällen… Mumma det! Sen har vi finfina svärmor som alltid har med sig sina rivna morötter med ananas i, utan detta vore det ingen julmat om jag skulle fråga min kära make. Sen hade ju svärmor med sig en av mina favoriter och det är ju brysselkål, där säger jag att det inte är ett julbord om inte brysselkål skulle vara framme. Sen har vi ju härliga Lotta (Annas finfina mor) som gjorde en så himla god Jansson, det var länge sedan jag åt en så perfekt Jansson. Smaken vart superb, kunde inte gjort det bättre själv.

Vi  här hemma på gräddhyllan vill ju även tacka för den fina gästfriheten som familjen Björk/Jonsson gav oss. Som maken sa i bilen på väg hem… Det är alltid lika vemodigt att lämna de goa östergötiska folket bakom oss.

nar-karlek-ar-kryddan-tycker-alla-om-matenVi passade ju på att stanna till hos svärmor och svärfar på vägen hem… Et litet kaffestopp för min del, riktigt gott kaffe var det också. Men mest vart besöket nog för maken då han fick värsta nostalgisuget i bilen. Han ville titta på allt julpynt som svärmor satt upp, han ville minnas barndomen och alla julaftnar som han haft där hemma på Lindschiöldsvägen.

foodOch när vi kom in så vart det precis så sm jag minns det också, alltid lika juligt… (ljuvligt), så det uppskattas från oss här hemma på gräddhyllan att svärmor lägger ner så mycket energi på att göra det så svärmorsjuligt det bara kan bli.

Liam och Noel tyckte inte heller att det var tråkigt att stanna till. De vart så sugna på att få spela lite bordstennis nere i källaren. Så de slängde av sig jackorna och sparkade av sig skorna och for ner som två virvelvindar ner i källaren och spelade plingplongboll… Till och med svärmor och maken slog några slag mot varandra.. Kul att se och tur det inte var farbror bus som vart med och spelade för då hade han gått till skitan och gjort sitt utskott då intetaget varit stort då julmaten var god!!1

Ja, det vart en himla massa tackande här från mig och de mina. Men så blir det då vi är nöjda med tillvaron Ni gett oss över jul. Vi hoppas ju på ett snart återseende… Kanske någon östgötare får för sig att bjuda in till en god kalkonmiddag??! (typ svärmor)

I morgon är det lördag och då ska Liam upp tidigt för att tävla i KM (klubbmästerskap). Thomas åker med för jag har annat viktigt för mig… Det nalkas lite secondhandtur med finfina grannen Inger nämligen!!!

Sov gott mina vänner, ta väl hand om Er

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.