Flåm och tåg!!

Nu ær jag super trøtt…

… Vi har varit på visft hela dagen idag och det børjade med att alla vaknade av att Jon hade sin mobil på væckning av misstag klockan 07.. Mmm det var inte populært av någon. Men i morgon så får ha gå upp och ta alla de små hade jag tænkt.

Men som sagt det går ju inte sova bort hela semestern så det var bara att gå upp, fast några minuter senare æn 7 i morse. Fixade oss lite frulle och packade væskan før att fara ner till Årdal och ta oss en hærlig dusch innan vi for vidare till Flåm. en resa på ca 15 mil, ja det ær visst så hær upe på berget att det ær långa, långa stræckor.

Men denna tur ær rætt så kul før man åker igenom værldens længsta tunnel som ær på ca 24.5km. Sen ær alla andra tunnla vældigt korta om man jæmfør med denna gigantiska långa tunnel. Væl framme så møts vi av en enormt stor kryssningsfartyg som stannar till i denna lilla turist dal. Jag har nog inte sett en så stor kryssningsfartyg i verklighet innan som denna. Rætt så coolt nær den står dær i denna lilla hamn i denna lilla, lilla dal som ær någon by som heter Flåm.

Dær køpte vi biljetter før att ta tåget upp på berget ca 800 meter øver havet. Den dyraste jag någonsin har åkt om vi rækna stræckan, længden ær inte så lång men tiden ær det. Fast då ær det lite små stopp, ett stopp mitt i backen dær det finns ælvor som lurar folk i forsen eller ut på bergen før att førvilla sig bort.

Det tyckte barnen var vældigt spænnande och jag tyckte att det var kul. Jag har varit på denna tur en gång innan før ca 6 år sen och ville gøra den en gång till i livet. Nu lær det inte bli det mer, før nu har jag gjort det och kan det.

Ær suoer sliten idag och børjar få lite hemlængtan och længtan till min egen sæng och mina egna saker och min egen dusch, ja och min egna toa. Borta bra men hemma bæst… Så ær det bara!

I morgon har jag inte en aning om vad som komma skall, men vi bør nog stæda upp lite efter oss så vi kan hoppa in i ilen på onsdag morgon nær vi ætit frukost. Då ær det en lång, lång, resa innan vi ær hemma i vårt kæra hem…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.