Galejfixarna Snygg/Zimmerman och Espeset/Holmberg

Gårdagen startade med skönsjungande gossar tidig förmiddag, ja icke tidig morgon utan mer väldigt tidig förmiddag. Är man en trött mammarika på morgonen passar en skönsjungande gossekör bättre tidig förmiddag för att mammarika absolut inte ska vakna på fel sida av sängen…

Kören bestod av en äldre och en yngre gosse som verkligen älskar mig. Detta vet jag då jag anser mig vara en mycket god avkännare av människor. Inte bara att jag anser mig känna av människor om de är goda eller onda, jag insåg att det var gossar som älskar mig i hur uppvaknandet i sig var. Jag kan nästan säga på rak arm att det kan inte vara mer än 1 av mina vänner som har turen att få vakna av skönsjungande gossar en tidig fredagsförmiddag. Sången bestod ju av rader som bland annat innehöll det här: God morgon, god morgon… hör Du alla fåglar sjunga… osv…

Den äldre gossen var ju maken min, alltså Thomas. Därav vet jag att han älskar mig då jag är hans sjusovande underbara fru (ibland måste man få tor det bästa om sig själv… eller hur?!). Den andre lille gossen var ju Noel och det går inte ta miste att han älskar sin mammarika då han sprudlar av kramar och pussar mer eller mindre var stund vi ses. Jag bara älskar detta! Min kära make vill så gärna också ge mig en massa pussar, men jag har på den senaste tiden börjat avstå från dessa. Inte det att jag inte älskar han eller inte vill att han ska pussa mig. Men han har gått och blitt med skägg den senaste tiden och skägget älskar jag inte lika mycket som jag älskar självaste maken. Jag kanske skulle göra en älskvärd payback… odla lite skog under armarna!?!?!

Så såg min morgon i alla fall ut så där som jag nu har beskrivit den ovan. Resten av dagen gick i lugnans ro med alla tre favvokillar, då det var studiedag från skolan. Liam och Noel var ju inte direkt ledsna för det att skolan var stängd för undervisning och att de på grund av det fick en extra sovmorgon och massor av fritid över till vänner och så klart datorerna.

Sen på detta hade de ju något annat roligt att vänta, de skulle ju tillbringa kvällen och natten hos sin moster Alice och hennes nytillskott Milou. En helt bedårande söt liten kissemiss. Kan inte annat än att älska denna lilla livliga och mjuka varelse. Alice var ju helt underbar som öppnade sitt hem för mina två små favvokillar så att mammarika och pappa Thomas kunde gå på galej med massor av våra finfina vänner.

I går var det 5-års jubileum på Jönköpings Coverfestival och vi hade turen att kunna vara där på plats i år. Att få lyssna på livemusik är så mycket roligare än att sitta och lyssna genom hörlurarna från mobiltelefonen. Det är ju skitkul och livat när alla sjunger med på någon gammal låt från sent sjutiotal eller tidigt åttiotal, eller vilket årtal som helst när det är den bra låt från någon fantastisk grupp man en gång i tiden så dyrkat.

Det var ju en salig blandning av artister och jag måste säga att Jönköping leverera och att vi har en himla massa fina talanger som tittar ut från sina gömmor när vi jönetbor är sugna på att galeja, skratta, träffas och finsmaka av lite starkare dryckesvaror. Skall absolut inte glömma att ge en stor eloge till husvärdarna som har plats till alla dessa musiker och alla coverfestivalsugna besökare. Tre scener som mer eller mindre spelade musik från 18:00 till sena natten, inte ens Tomten var vaken när  musiken flödade ur alla hörn på Harrys-Sliver och Red.

Ni som missade detta galej kan jag till 99% lova att Ni har en ny chans om si så där ett år igen. Jag hoppas innerligt att jag även då kommer vara ledig från gruvan eller har kalendern tom på en massa måsten för att åter igen få vara med och delta på en fantastisk tillställning. Familjerna Snygg/Zimmerman och Espeset/Holmberg Ni vet hur man klarar av att få ut de dammiga jönetbor som har några år på nacken men som absolut inte är gamla i sinnet och skälen. Så då ska ju även Ni få cred över allt fixande och trixande för att vi ska få ha kul. Så inte ens ett högljuddas brandalarm kan få en på andra tankar än att ha kul tills man kommer hem och stupar i säng…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.