Glad hund=blöt hund!

Idag så har vi varit lite Knut vakt, Kitty skulle släppa in han här idag på morgonen. Det visade sig att Thomas var så duktig igår att han haspade på säkerhetshaken. Så det var bara att kliva upp strax efter sex och öppna dörren. Men sen for jag fort ner i den varma bädden igen. Efter att legat och halvslumrat till åtta tiden så började barnen att pocka på uppmärksamheten att deras magar kurrar.

Upp ur den värma sängen och slänga på sig sin härliga morronrock innan kylan når in i märgen. Fram med frulle till familjen och en liten extra smula till Knut som står och tittar med sina bambi ögon vid bordet. Thomas dukar av och jag tar en morronrunda till med Knut så han får lufta av sig innan färden ut till syrran i Norrahammar.

På vägen ut till Norrahammar så åker jag den vanliga vägen genom Hällstorp. Jo, vad händer då när jag är mitt i mellan Råslätt och Norrahammar??!! Jag möter polisen som stannar mig och vevar ner rutan. Så säger den ena polisen i väldigt spydig ton: Jobbar du här eller?! Nej, säger jag lite försiktigt… Bor du eller känner du någon här eller?! Nej, säger jag lite mer förvånat… Ja, såg du inte skylten då eller att det är förbjudet att köra här?! Nej, säger jag en tredje gång. Då när du vänder din bil så kan du ju ta och titta på den då säger de och åker… Så pinsamt att missa denna skylt, men uppenbarligen så KAN man missa den skylten för jag gjorde ju det.

Väl i Norrahammar så springer Knut in glad som vanligt, hinner inte hälsa på någon utan direkt ut i köket för har han tur kan det ju finnas en liten smula från någon måltid som glömts bort. Vad som sen sker är en minnesvärld sak. Det smyger upp en liten, liten katt i hallen som heter Chef. Denna lilla katt har aldrig i sina kattliv träffat en glad spinkig Knut. Ställer sig i dörröppningen och tittar på det konstiga som springer med en liten svart nos i golvet. Kroppen böjer sig upp i ett upp och ner vänt U, pälsen blir som ett tovat garnnystan. Då tittar Knut upp, fattar nog inte vad det är där i dörröppningen som gör sig konstig, men tydligen en signal att Åhh en kompis att jaga. Tassar fram med svansen som en elvisp och nosar till på denna lilla varelse.

Då far Chef iväg upp för trappen in under sängen med Knut efter sig. jag springer och försöker få tag i Knut som är som hen hal ål. Tillslut fattar Knut att, Oj nu blev extramatte arg och vänder ut i hallen och ner för trappan. När Mariette står där i hallen av kratt över hur dum Chef sett ut känner hon en otäck odör som ångar upp i näsborrarna. Va fasen utbriseter hon, Chef har av rädsla sprutat ut denna rädselodörsprutet över väggen, byrån och golvet.

Fram och börja skura denna doft till ett mer lite mer  tulpan likande doft från hennes nya Yes reklaminspererande inköp. Sen så sätter vi oss och fortsätter och smuttar på kaffet som har svalnat av. Knut kommer fram för det kan ju finnas en liten gobit som faller Ner på golvet. När jag sitter där och lyssnar på Annas ljuva stämma och Knut runt mina ben, så återkommer den där starka otäcka odören upp i mina små nätta näsborrar. Vadan är detta utbrister jag!! knut har blivit besprutat av denna lilla varelse som kan se så söt ut! Chef har gjort hela Knut till ett enda revir.

In i duschen och fram med ett schampo fort, nu luktar Knut AXE. Men Axe är bättre än revirdoft, jag lovar!!! När Knut väl var tvättat så står vi med en super blöt hund i duschen. Denna lilla Knut såg inte mer mullig ut blöt än torr kan jag lova. Tur att han fick korv till middag, kan ju ha lagt på sig ett gram eller två. J, Knut ville inte ruska på sig, Mariette och jag stod som fån och tittade på han och han tittade på oss och såg ut som ett fån han med. Nähä, han måste skaka loss på ett torrt och bra ställe i huset inte inne i badrummet inte. Så handukstorkad hund och lite blött på golvet får man räkna med om man duschar en Knut!

Så vi får se om katten Busan blir lika behandlad hemma eller om det är hon som har sista ordet som vanligt!!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.