Glömskan håller i sig…

 

Ytterligare en dag som är till ända och jag undrade i morse vad den hade att ge…
Ja, vad hade den att ge? Jo, det var ju en himla massa nu när jag sitter här och tänker efter. Jag och Liam har varit på lunchbesök hos Kamilla och Addie och Noel var på förskolan. Besöket varade lite inpå eftermiddagen innan vi for hem för att hämta upp Noel. Kamilla kom efter med sin smutsiga matta som jag lovade att tvätta åt henne och i gengäld så sydde hon upp mina gardiner, ett bra byte för min del då symaskinen är min ovän.
Ja, sen åkte jag, Thomas och barnen ut till Anna för att hjälpa henne med hennes nya dator som vi hjälpt henne att köpa. Det tog en stund så klockan han slå natti natt för Liam och Noel innan vi var hemma på gräddhyllan igen. Men nu är jag här, barnen sover, gardinerna uppe och Thomas i duschen. Allt är som det ska!
I morgon har jag mamma och barnen planerat att åka upp till Skänninge marknad för att spendera lite tid och kanske en och en annan peng. Thomas får åka till jobbet så jag kan spendera en och en annan peng helt enkelt, då vet jag vart han är hehe…
Ja, det var väl dagen det och kul har det varit med. Synd bara att tiden rinner iväg så fort, måste hinna stanna upp och njuta lite med… Jag glömmer ju det hela tiden. Se nu är jag där igen och glömmer konstan allt!!!

 

Och vad har jag mer glömt?? Jo, att anmäla till försäkringskassan för vård av barn med Liam, så himla typiskt då!!! HJÄLP!!!

Skänningemarken är namnet på den marknad som hålls den första onsdagen och torsdagen i augusti varje år i staden Skänninge i Östergötland.

Denna marknad är Sveriges äldsta och största torg- och gatumarknad.

Första onsdagen och torsdagen i augusti månad varje år samlas tusentals människor till folkfest. Det är en tradition med tusenåriga anor. Den gamla medeltida staden blir till en enda stor festplats.

Minst 120 000 personer besöker Skänningemarken varje år. Ungefär 1 700 marknadsplatser (sk stånd) inryms på marknadsområdets yta. Totalt finns det försäljare (sk knallar) på mer än 5000 löpmeter.

Dessutom närvarar varje år Axels Nöjesfält, som är Nordeuropas största ambulerande tivoli. Anledningen till denna marknadstradition ligger tusen år tillbaka i tiden då Skänninge tidigt blev ett viktigt handelscentrum.

Tyska handelsmän hade på 1200-talet ett stort inflytande över staden, och lät bland annat uppföra den mäktiga Vårfrukyrkan. Så med Skänningemarken lever den gamla handelstraditionen vidare i ”den lilla staden med de stora minnena”.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Glömskan håller i sig…

 

Ytterligare en dag som är till ända och jag undrade i morse vad den hade att ge…
Ja, vad hade den att ge? Jo, det var ju en himla massa nu när jag sitter här och tänker efter. Jag och Liam har varit på lunchbesök hos Kamilla och Addie och Noel var på förskolan. Besöket varade lite inpå eftermiddagen innan vi for hem för att hämta upp Noel. Kamilla kom efter med sin smutsiga matta som jag lovade att tvätta åt henne och i gengäld så sydde hon upp mina gardiner, ett bra byte för min del då symaskinen är min ovän.
Ja, sen åkte jag, Thomas och barnen ut till Anna för att hjälpa henne med hennes nya dator som vi hjälpt henne att köpa. Det tog en stund så klockan han slå natti natt för Liam och Noel innan vi var hemma på gräddhyllan igen. Men nu är jag här, barnen sover, gardinerna uppe och Thomas i duschen. Allt är som det ska!
I morgon har jag mamma och barnen planerat att åka upp till Skänninge marknad för att spendera lite tid och kanske en och en annan peng. Thomas får åka till jobbet så jag kan spendera en och en annan peng helt enkelt, då vet jag vart han är hehe…
Ja, det var väl dagen det och kul har det varit med. Synd bara att tiden rinner iväg så fort, måste hinna stanna upp och njuta lite med… Jag glömmer ju det hela tiden. Se nu är jag där igen och glömmer konstan allt!!!

 

Och vad har jag mer glömt?? Jo, att anmäla till försäkringskassan för vård av barn med Liam, så himla typiskt då!!! HJÄLP!!!

Skänningemarken är namnet på den marknad som hålls den första onsdagen och torsdagen i augusti varje år i staden Skänninge i Östergötland.

Denna marknad är Sveriges äldsta och största torg- och gatumarknad.

Första onsdagen och torsdagen i augusti månad varje år samlas tusentals människor till folkfest. Det är en tradition med tusenåriga anor. Den gamla medeltida staden blir till en enda stor festplats.

Minst 120 000 personer besöker Skänningemarken varje år. Ungefär 1 700 marknadsplatser (sk stånd) inryms på marknadsområdets yta. Totalt finns det försäljare (sk knallar) på mer än 5000 löpmeter.

Dessutom närvarar varje år Axels Nöjesfält, som är Nordeuropas största ambulerande tivoli. Anledningen till denna marknadstradition ligger tusen år tillbaka i tiden då Skänninge tidigt blev ett viktigt handelscentrum.

Tyska handelsmän hade på 1200-talet ett stort inflytande över staden, och lät bland annat uppföra den mäktiga Vårfrukyrkan. Så med Skänningemarken lever den gamla handelstraditionen vidare i ”den lilla staden med de stora minnena”.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Glömskan håller i sig…

 

Ytterligare en dag som är till ända och jag undrade i morse vad den hade att ge…
Ja, vad hade den att ge? Jo, det var ju en himla massa nu när jag sitter här och tänker efter. Jag och Liam har varit på lunchbesök hos Kamilla och Addie och Noel var på förskolan. Besöket varade lite inpå eftermiddagen innan vi for hem för att hämta upp Noel. Kamilla kom efter med sin smutsiga matta som jag lovade att tvätta åt henne och i gengäld så sydde hon upp mina gardiner, ett bra byte för min del då symaskinen är min ovän.
Ja, sen åkte jag, Thomas och barnen ut till Anna för att hjälpa henne med hennes nya dator som vi hjälpt henne att köpa. Det tog en stund så klockan han slå natti natt för Liam och Noel innan vi var hemma på gräddhyllan igen. Men nu är jag här, barnen sover, gardinerna uppe och Thomas i duschen. Allt är som det ska!
I morgon har jag mamma och barnen planerat att åka upp till Skänninge marknad för att spendera lite tid och kanske en och en annan peng. Thomas får åka till jobbet så jag kan spendera en och en annan peng helt enkelt, då vet jag vart han är hehe…
Ja, det var väl dagen det och kul har det varit med. Synd bara att tiden rinner iväg så fort, måste hinna stanna upp och njuta lite med… Jag glömmer ju det hela tiden. Se nu är jag där igen och glömmer konstan allt!!!

 

Och vad har jag mer glömt?? Jo, att anmäla till försäkringskassan för vård av barn med Liam, så himla typiskt då!!! HJÄLP!!!

Skänningemarken är namnet på den marknad som hålls den första onsdagen och torsdagen i augusti varje år i staden Skänninge i Östergötland.

Denna marknad är Sveriges äldsta och största torg- och gatumarknad.

Första onsdagen och torsdagen i augusti månad varje år samlas tusentals människor till folkfest. Det är en tradition med tusenåriga anor. Den gamla medeltida staden blir till en enda stor festplats.

Minst 120 000 personer besöker Skänningemarken varje år. Ungefär 1 700 marknadsplatser (sk stånd) inryms på marknadsområdets yta. Totalt finns det försäljare (sk knallar) på mer än 5000 löpmeter.

Dessutom närvarar varje år Axels Nöjesfält, som är Nordeuropas största ambulerande tivoli. Anledningen till denna marknadstradition ligger tusen år tillbaka i tiden då Skänninge tidigt blev ett viktigt handelscentrum.

Tyska handelsmän hade på 1200-talet ett stort inflytande över staden, och lät bland annat uppföra den mäktiga Vårfrukyrkan. Så med Skänningemarken lever den gamla handelstraditionen vidare i ”den lilla staden med de stora minnena”.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.