Grannen & Paganinikontraktet!

Inser att sex garderober och en kökssoffa (som står i hallen) som är fullproppade med kläder, sko, tennisrack,ja gud vet vad…?! Ja, vad jag inser är att det blir mycket ta ta reda på. Särskilt när det ska tas ut på en och samma gång och inte har någon stans att direkt göra av det då det behövs användas.

Hur vet jag detta? Ja, det var så enkelt att jag började tömma en garderob och det var den garderoben som det var minst grejer i. Nu ligger det mesta inner på kontoret och den vita soffan, för vart ska jag annars göra av det?!

Lite ska ner till torpet men resten får väl snällt ligga och drälla här några veckor framöver då vi äntligen ska tag i renoveringen av vår hall. För att sedan vandra vidare och in till Liams rum, men det är en annan saga det.

Liam behöver ju också men det bästa är att få till hallen då det är där man måste gå för att ta sig runt här i palatset. Det är ju så att när vi gör detta i hallen åker ju även Liams garderober samtidigt då de som byggde vårt slott 1968 skippade att sätta en vägg mellan hallen och det rummet. Utan de satte upp tre garderober mot varandra och missade att det skulle vara en vägg.

Så nu 44 år senare är det jag och maken som får fixa till den väggen. Fast det ska bli kul att fräscha upp lite då det var några år sedan det gjordes. Nytt gör mig glad, snyggt gör mig glad och ombyte gör mig glad om det inte gäller maken då vill säga!!!!

Så i eftermiddag som sagt var började jag med detta projekt som förmodligen kommer fortsätta lite innan det är gruvan i morgon för min del. På tisdag blir det nada, då jag börjar 6:45 och jobbar hela dagen. Då brukar jag vara som ett utsketet äpple och inte möe med mig.

Kul att se vad som har gömts längst inne i garderoberna, kanske ett gammal lik?! Är det inte så det är, alla har ett lik i garderoben?! Eller är det bara så man säger?!

Nu boken, paganinikontraktet med Kepler. Började igår då jag läste ut ”Grannen” som jag varmt kan rekommendera. Läs längre ner om vad den handlar om… Om du törs vill säga!?

Vill gå och se filmen Hypnotisören av ”Kepler” då jag läst boken och nu den efter. Så jag ska jaga barnvakt och gå med min kära make snart hoppas jag.

Några rader om boken paganinikontraktet…

Kommissarie Joona Linna i Keplers uppföljare till Hypnotisören
En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.

– Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.

– Drunknat?

Nålen nickar och ler vibrerande.

– Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.

– Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.

– Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.

Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord.

Han har givetvis rätt.

Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp.

Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Paganini-kontraktet är pseudonymen Lars Keplers nya bok efter den massiva succén med debuten Hypnotisören.

GRANNEN!!

Stureplansprofilen Hans Ecker, dömd till över 10 års fängelse, sitter i en fångtransport på väg att flyttas från Kumla till en annan anstalt. Man kan föreställa sig Eckers glädje när han, helt oväntat, blir fritagen. Men snart blir han rädd, riktigt rädd. För den som kallblodigt sköt fångvaktarna var psykopaten Christopher Silfverbielke kompanjonen som Ecker trodde sig ha haft ihjäl för ett drygt år sedan.

Det började så bra. Det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silfverbielke gjorde storverk tillsammans och flydde utomlands. Hårt arbete, tufft liv, riktigt mycket pengar och brudar. Ecker gjorde sitt livs största misstag när han bara trodde att Silfverbielke verkligen dog, där nere i Medelhavet, i stället för att vara säker på sin sak. Han och hans gravida flickvän Veronica tog sig hem till Sverige, men blev gripna direkt på flygplatsen och Ecker hamnade snart i fängelse.

Nu har Silfverbielke fritagit Ecker, men vilka planer har psykopaten egentligen för honom, hans flickvän Veronica och deras son? Det enda som är säkert är att Silfverbielke saknar alla spärrar. Och att han kommit tillbaka till Sverige för att ta en fruktansvärd hämnd på dem han anser skadat honom. Han köper ett hus och från den dagen blir inte heller livet i det tidigare så lugna villaområdet, sig likt.

Kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT-experten Linda Schecker, tror först att Silverbielke är död och begraven, men snart är jakten åter i full gång. Farligare och obehagligare än någonsin.

”Grannen” är den garanterat mest hänsynslösa och blodiga boken från författarduon Buthler & Öhrlund. De har gjort succé hos den svenska deckarpubliken med sina tidigare böcker ”Mord.net”, 2007, ”En nästan vanlig man”, 2008, och ”Förlåt min vrede”, 2009. Läs ”Grannen”, och du blir lika rädd som Ecker.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.