GRATTIS GUNNEL!!!

Idag är det inte en vanlig dag för idag är det Gunnels dag. Ett stort grattis på 67 årsdagen och lika vacker nu som då.

alt

Åter ett år har gått, men Du mår av det säkert gott. Gubben och Du kan luta er tillbaks, njuta och reflektera över livet som gått. Lite resor i världen Du har varit med om, farmor till 5 make till 1.
I Skänninge du har slagit dig till ro, där kan du spåra med Dina skidor på väder bara Du har rätt varma kläder. Skogsmulle, bibliotekarie, syster Du har gjort och säkert ett par tusen sockerkasformar Du har smort.
Sticka, tråckla, sy, det gör Du utan några bestyr. Blommor Du pysslar med, mat du lagar så gott och säkert Du många skratt fått.
alt
Gunnel, Du finns i våra tankar och vi Dig älskar, maken, barnen och jag.
Hoppas att dagen har firats med pompa och ståt. Några paket och tårta Du säkert fått, jag vet att gubben Din är en jäkel på baka en liten kaka!
Kram Marika
 
Gunnel är en nysvensk form av Gunhild. På 1700-talet uppstod flera olika former av detta namn till exempel Gunnil, Gunnila, Gunnela och Gunla med idag lever nästan endast Gunnel kvar.
Gunnel har minskat avsevärt i popularitet sedan slutet av 1950-talet när modevågen avtog. De senaste åren har bara någon enstaka flicka varje år fått Gunnel som tilltalsnamn 31 december 2005 fanns det totalt 27 138 personer i Sverige med namnet, varav 16 825 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 32 flickor namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn.
Namnsdag: 1 juni, (1986-1992: 30 januari, 1993-2000: 2 april).
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.