Härlig dag… Med grädde och baby!

Idag åkte hela Familjen Jonsson upp till Senior Familjen Jonsson i Skännige. Det var en trevlig dag med god mat och skratt. För att åka till Skänninge tar det en timme. Barnen brukar bli lite otåliga för de väntar såååå på att få träffa farmor och farfar. Sen så skulle ju kusin Melina vara där med, Stefan och Anna. Så för att fördriva tiden gjorde vi ”löjliga familjen leken”… Vem kan se löjligast ut?! Det var en populär lek tyckte Liam och Noel, så här lät det: Jag får titta mamma , jag får titta mamma en gång till snälla mamma en gång till… Ja se resultatet nedan hur roligt man kan ha med en kameramobil och en löjlig min!! När jag tänker tillbaks på när jag själv var liten så undrar jag hur mamma och pappa stod ut med att höra: Är vi framma snart, är det långt kvar. Nu så är man där själv, för det är en återkommande fråga hos de små alt och en timme är långt när man är liten det kommer jag ihåg.

alt

altalt

 

 

 

Vi gick upp på väderkvarnsbacken en sväng och gick på isen, men det var så kallt om man inte stod i solen så vi blev inte långvariga. Vi hade ju glömt att ta med vantar till barnen men det gick lika bra med farmors och farfars vantar… Liam letade förbrilt under det lilla snötäcket som låg på isen om han såg några små ödlor. För i sommar så var farfar och Liam uppe och fångade några som han sen fick ha i en hink i badkaret. Mycket spännande, och mycket läbbigt tyckte jag!

 

 

altalt

altalt

Noel sprang nästan hela vägen upp och lekte boxare för att vantarna såg precis ut så sa han. Liam fick fingervantar men i ett finger fick nästan hela handen plats. Men det hindrade ju inte Liam att bära stora grenar eller kottar. Själv så hade jag väl inte direkt utekläder heller. Thomas fick låna en hatt av svärmor, men jag tror att den gör sig med på henne än på Thomas om jag ska va ärlig. Jag fick också låna en hatt, brukar inte ha hatt men det vart skönt i kylan. jag är mer typen ”mössa” än hatt.

altalt

Stefan och Anna kom med efter att de hämtat upp Melina på sin gymnastik. Hon hade tillbringat natten där för att pappa Niclas var ju på förslossningen. Så Liam och Noel fick äntligen träffa farbror Bus och leka av sig en stund. Det vart både pingis, domino och ett bett på Stefans tumme av Noel. AJ, skrek Stefan… det gjorde ont. Stefan tycket i alla fall att grädde är toppen gott, för han fyllde heeela faten med grädde. Liam och Noel stirrade väldigt länge, för så fick man ju inte göra? Eller?!

altalt

Så mest hela dagen kändes som om vi satt och åt, för jag är fortfarande mätt av mat och fika. Alla tre barnen fick ju se när Stefan tog gräddflaskan och sprutade in i munnen… Noel tillrättavisade Stefan lite försikitg för så skulle nog mamma gjort om det vart jag, tänkte nog Noel. Den här gången satt vi lite annorlunda än vad vi bruka. Är inte det lite lustigt egentligen att man alltsid sätter sig på en och samma plats?? Men som sagt Liam och Noel bestämde och Stefan skulle sitta i mitten så han fick ju huvudansvaret att se till att de åt och inte lekte med barnen. det är ju alltid en bra övning för vem vet, snart kanske det är Anna och hans tur. Man kan ju alltid hoppas altalt

altalt

Nu är det tyst i huset, barnen sover äntligen. Thomas ser andra delen av filmen som han började på igår och jag sitter här och funderar på om jag glömt något roligt att förtälja. Men som det verkar just nu så är det nog inget… Men jag är ju lite snurrig så det kan jag komma på någon vecka senare.

Nu ska jag läsa aftonbladet, har inte en aning om vad som skett i Sverige eller i världen idag!

Må Väl! 

Det finns ingen röstningsmodul upplagd på sidan, så vem som vinner lär vi väl aldrig få veta?! Men kul hade vi!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.